Marketing
Opatija

Primanje za izaslanstvo kineskih gospodarstvenika u Opatiji

20190918_162832-(800×600)
izvor: opatija.hr

Razmjena iskustava na inicijativu predstavništva HTZ-a u Kini

Izaslanstvo kineskih gospodarstvenika iz grada Shanghaja boravi u službenom posjetu Opatiji gdje su ih primili gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Gradskoga vijeća Fernando Kirigin i Goran Pavlović u ime TZ grada Opatija. Šesteročlano izaslanstvo grupacije Shengdi, koja se bavi projektima u kulturi i turizmu Opatiju je posjetilo na inicijativu predstavništva HTZ-a u Kini.

Shengdi grupacija je državna tvrtka koja osmišljava i realizira turističke projekte i manifestacije.

Najpoznatiji ostvareni projekt je šangajski Disneyland, a trenutno rade na razvoju područja u dolini velikih rijeka Huangpua i Yangtzega.

Opatiju su posjetili u sklopu europskog studijskog putovanja kako bi se informirali o zanimljivim projektima vezanima uz kulturu i turizam, kao i zaštitu okoliša te u cilju međusobne suradnje i razmjene znanja i iskustava.20190918_171358-(800×600)

Grupacija Shengdi za svoje projekte ima ogromne financijske i prostorne resurse, no u nedostatku su kulturne baštine koja se, primjerice, može prenamijeniti u različite objekte namijenjene kulturnim i turističkim manifestacijama. Posebno ih zanimaju naše tradicionalne manifestacije poput karnevala i adventa. Na ovom putovanju posjetit će još i Milano i Sankt Petersburg.

– Iznimno smo zainteresirani upoznati ponudu Opatije i cijele rivijere. Kulturni turizam i cijela turistička industija su za nas nešto novo te su nam vaša iskustva neprocijenjivo važna, naglasila je voditeljica izaslanstva Xiaoyun Shao, zamjenica predsjednika Shengdi grupacije.

Marketing

Kineske je goste s dugogodišnjim prijateljskim vezama s brojnim kineskim gradovima upoznao gradonačelnik Ivo Dujmić te je naglasio kako se prošle godine Opatijska rivijera predstavila na kineskim turističkim sajmovima u Shanghaju i Shenzhenu.

Sve je to rezultiralo i konkretnim rezultatima pa je tako u prvih osam mjeseci ove godine broj kineskih gostiju u Opatiji porastao za čak 78 posto u odnosu na lani, dok se broj noćenja koja ostvaruju povećao s prosječnih jedan na tri dana, istaknuo je Goran Pavlović.20190918_162820-(800×600)

Predsjednik Gradskoga vijeća Fernando Kirigin je kineske goste upoznao s ulogom Gradskog vijeća te naglasio da se i na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu podučava kineski jezik za sve zainteresirane te kako je upravo ove godine počasna građanka Grada Opatije postala jedna Kineskinja, draga prijateljica Opatije Liu Pilato Lying – Lily.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top