MarketingMariner keramika
Priče iz daljine

Delegacija Primorsko-goranske županije sudjelovala na Eurodyssey Forumu u Limassolu

forum1

Delegacija Primorsko-goranske županije sudjelovala na Eurodyssey Forumu u Limassolu, Cipar

Zamjenica župana Marina Medarić predvodila je delegaciju Primorsko-goranske županije koja je u Limassolu, Cipar, sudjelovala na skupu međunarodnog programa mobilnosti mladih Eurodyssey Forum u organizaciji Skupštine europskih regija (AER) i Zajednice ciparskih općina.

Na Forumu koji se održavao od 7. do 9. studenog, zamjenica župana Medarić sudjelovala je u svojstvu potpredsjednice AER-a: „Sektori i programi u čijem su središtu mobilnost i razmjena najviše su stradali u pandemijskom razdoblju. Takvi nam izazovi dokazuju koliku pažnju moramo davati izgradnji čvrstih i otpornih politika na svim razinama.“

Medarić je istaknula zadovoljstvo sinergijom i usklađenošću programa mobilnosti Eurodyssey s prioritetima Europske komisije u naredne dvije godine. Naime, 2022. godina je Europska godina mladih, dok je 2023. proglašena Europskom godinom vještina.

„Čvrsto vjerujem da omogućavanje međunarodne mobilnosti, osposobljavanja i usavršavanja mladih, uz upoznavanje drugih kultura, posebno za one koji dolaze iz ranjivih skupina, treba biti stalna smjernica u svim našim politikama“, zaključila je Medarić u svom obraćanju sudionicima.

forum2

MarketingMariner keramika

Na marginama Foruma održan je i niz bilateralnih susreta tijekom kojih se razgovaralo o mogućnostima suradnje na daljnjem razvoju projekata, posebno projekta Putovima Frankopana te zdravstvenog turizma.

Program međunarodne mobilnosti Eurodyssey pokrenula je 1985. godine Skupština europskih regija s ciljem usavršavanja radnih vještina mladih tijekom višemjesečnog rada i boravka u inozemstvu, kao i učenja jezika.

Uz zamjenicu župana Medarić, na Forumu su sudjelovali i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj te viši savjetnik za protokol i međunarodnu suradnju Dorian Celcer.

55555
MarketingMarinerGMB OPATIJA

Zadnje novosti

To Top