MarketingKarneval Opatija
događanja

Dizanjem pusta na pal započelo je Peto godišnje doba na Rivijeri

karneval pust Opatija 2022
foto: smiljan prpić

Pust Njurgalo podignut je na pal na opatijskom Mrkatu a zavijorila se i karnevalska zastava što je znak da je započeo karneval

I ove godine Antonjski rog začuo se 17. siječnja i tako označio početak karnevalskog doba u našoj regiji. Svako mjesto ima svojeg pusta živopisnog imena koji je krivac za sve nedaće a u Opatiji ove godine visi Njurgavac.

 

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica

Ispred tržnice je održana tradicionalna primopredaja vlasti te ključeva grada i gradske blagajne gradonačelnik Fernando Kirigin predao pusnom gradonačelniku Dušku Jeličiću – Duletu.

karneval pust Opatija 2022 1

Pritom je od njega zatražio da u mjesec i pol dana vladavine riješi mnoge gradske projekte, poput izgradnje nogometnog stadiona i bazena, sagradi stanove za Opatijce, ali prije svega da zauvijek potjera koronu, kako bismo svi zajedno mogli napokon normalno živjeti.

5

MarketingKarneval Opatija

Pozdrav okupljenim maškaranim i nemaškaranim građanima uputila je predsjednica opatijskog Lumber kluba, Olivera Tomičić, koja je objasnila zašto pust ove godine nosi ime Njurgalo. Naime, u njemu se svi mi možemo prepoznati, u ovo vrijeme pandemije koje nam je oduzelo mnoga zadovoljstva, što nam drugo preostaje nego njurgati, kazali su Lumberi.

Nakon svečanosti dizanja pusta na pal u buffetu Barić otvorena je izložbu balinjera Jerka Gudca.

karneval pust Opatija 2022 2

Nadamo se da će ove godine karnevalsko doba donijeti ono što treba, a to da otjera zlo i donijeti zabavu, smijeh i dobro raspoloženje!

karneval pust Opatija 2022 3  karneval pust Opatija 2022 4  karneval pust Opatija 2022 5  karneval pust Opatija 2022 6  karneval pust Opatija 2022 7  karneval pust Opatija 2022 9  karneval pust Opatija 2022 11  karneval pust Opatija 2022  Kirigin Petričić

Ako vas zanima zašto Opatijci njurgaju, pročitajte OVO.

55555
MarketingKarneval Opatija

Zadnje novosti

To Top