MarketingVISIT OPATIJA
Lovran

Obavijest u vezi trenutne situacije za stanovnike Lovrana

lovran

Općinski načelnik Bojan Simonič poziva sve stanovnike Općine Lovran da se, vezano uz aktualnu situaciju s korona virusom, pridržavaju uputa mjerodavnih službi te redovito informiraju

Sve aktualne relevantne informacije mogu se dobiti na stranicama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo ili Ministarstva zdravstva RH.

Kao preventivu u slučaju širenja korona virusa Općinski načelnik Bojan Simonič donosi preporuku o neodržavanju kulturnih i sportskih manifestacija u organizaciji Općine Lovran, kako u zatvorenim, tako i na otvorenim prostorima na području Općine Lovran, sve kako bi se maksimalno umanjila mogućnost prijenosa zaraze, a sukladno preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite da se kada je riječ o javnim okupljanjima, kako u zatvorenom tako i na otvorenom prostoru organizatori pridržavaju upute o odgađanju svih skupova i javnih okupljanja. Sva kulturna i sportska događanja u organizaciji Općine Lovran odgađaju se do 1. travnja 2020.g.

Preporučuje se strankama da u kontaktu sa službama Općine Lovran u što većoj mjeri koriste elektronička sredstva komunikacije.

Sukladno odluci Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u Kini, Hong-Kongu, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru, Iranu i Italiji unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine telefonom.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u gore navedenim državama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, moraju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

MarketingKarneval Opatija

Osobe koje su boravile unutar 14 dana u gore navedenim državama, a koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, imaju obvezu javiti se telefonom svom nadležnom liječniku obiteljske medicine radi daljnjih uputa.

Osim navedenog, svi stanovnici Općine Lovran koji su se nedavno vratili iz inozemstva i na državnoj su granici dobili Rješenje granične sanitarne inspekcije o zdravstvenom nadzoru i mjerama samoizolacije trebaju se redovito javljati dežurnom županijskom epidemiologu te se pozivaju građani ukoliko imaju saznanja da se netko ne pridržava ovakvog rješenja isto prijave nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj će dobiti putem Županijskih centara 112.

 

55555
MarketingMarinerGMB OPATIJA

Zadnje novosti

To Top