MarketingMariner keramika
događanja

14. Dani antifašizma nastavljeni su javnim savjetovanjem „Baština antifašizma u suvremenim muzejskim i istraživačkim praksama“

334063910_143707238607182_1112876279397803765_n

Događaji vezani uz 14. Dane antifašizma

14. Dani antifašizma nastavljeni su javnim savjetovanjem „Baština antifašizma u suvremenim muzejskim i istraživačkim praksama“ u organizaciji Documente – Centra za suočavanje s prošlošću, UABA Opatije, SABA PGŽ i Apoteke – Prostora za suvremenu umjetnost.

Prisutne su pozdravili gradonačelnik Fernando Kirigin, predsjednik UABA Bruno Starčić i predsjednik SABA PGŽ Dinko Tamarut, a prisutni su bili i čelnici udruga antifašista iz Rijeke i PGŽ-a.

➡ Oleg Mandić govorio je o izložbi „Crna noć je šapićala“ koju su 2004. godine osmislili Oleg Mandić, Tatjana Matetić, Amir Muzur i Sanja Simper, s podnaslovom Sjećanje na žrtve fašizma i nacizma na Liburniji.

Ivo Mileusnić, viši kustos iz Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i jedan od autora postava Memorijalnog centra Lipa pamti govorio je baštini antifašizma u muzejskim postavima Memorijalnog centra Lipa pamti i Muzejske zbirke Kastavštine. Moderatori su bili Vesna Teršelič i Neven Šantić.

Danas u 17 sati u Vili Antonio održat će se tribina pod nazivom „Rješavanje sukoba“ (Mogu li se pravni, društveni i politički sukobi mirno razriješiti?) na kojoj će gostovati odvjetnik i medijator Dalibor Čajkovski i izvanredni profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Krešimir Petković, a moderator će biti Neven Šantić. Prije početka tribine učenici opatijskih srednjih škola predstavit će rezultate radionica o vršnjačkoj medijaciji.

55555
MarketingRCK

Zadnje novosti

To Top