MarketingMNK Gorovo
Đir

VIDEO: Opatija kao glavna tema emisije “Od mora do gorja”

Eurochild prijem

Već poznata emisija Od mora do gorja koje se godinama emitira na Kanalu Ri u posljednjoj je epizodi kao glavnu temu imao događanja u Opatiji i okolici. Veliki dio emisije zauzela je reportaža s nedavno održane Eurochild konferencije. Ova je konferencija, održana od 29. do 31. listopada bila je domaćin međunarodnoj konferenciji „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ u organizaciji mrežne organizacije Eurochild.

Domaćini konferencije bili su Društvo „Naša djeca“ Opatija i Grad Opatija – Grad prijatelj djece. Konferencija se održavala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te je okupila vodeće europske stručnjake iz područja dječjih prava i dječje participacije. Prisustvovalo je 320 sudionika iz 39 zemalja, među kojima i 100 djece iz 31 države. Tema konferencije bila je aktivno sudjelovanje djece u donošenju javnih politika na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Novinari kanala Ri intervjuirali su neke od sudionika između kojih je bila i nizozemska princeza Laurentien koja je istaknula važnost djece u donošenju odluka. Osim nje, župan Zlatko Komadina podsjetio je gledatelje kako je zbog velikog broja gradova koji su proglašeni gradovi prijatelji djece Primorsko-goranska županija proglašena županijom prijatelj djece.

Nakon toga emisija je spomenula i posjet kraljevske visosti, rumunjskog princa Rade, supruga Njenog visočanstva Margarete, starateljice rumunjske krune i rumunjski veleposlanik Constantin Mihali Grigorie. Tamo su ih dočekali gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Gradskog vijeća dr.sc. Robert Kurelić. Rumunjska kraljevska obitelj dva dana boravila je u službenom posjetu Republici Hrvatskoj te su tom prilikom jedno poslijepodne iskoristili i za posjet šetnici Carmen Sylve i Villi Angiolini, mjestima gdje su njihovi kraljevski preci nekada boravili.

Posljednja tema bila je Marunada u Dobreću koja je ove godine bila obilježena odličnim urodom maruna. Ove su godine posjetitelji mogli posjetiti i dobrećanske autohtone konobe u kojima su mogli kušati delicije od maruna. Jedna od konoba koju se moglo posjetiti u sklopu tog događanja datira čak iz 1903. godine.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić tom je prilikom istaknuo i kako je Marunada ove godine dobila sredstva iz europskih fondova te kako se svake godine ova manifestacija diže na veći nivo.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top