Marketing
Opatija

Kako do e-Propusnice?

Capture

Prelazimo na e-Propusnice

Princip izdavanja dozvola za kretanje između gradova ili općina od jučer ,1. travnja, nadopunjen je sustavom e-Propusnice, koji građanima omogućuje slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS.

Sustav e-Propusnica građanima omogućava da predaju zahtjev za izdavanje propusnica upute poslodavcu, izabranom liječniku obiteljske medicine i nadležnom stožeru civilne zaštite. Osnovni cilj uspostavljanja ovog sustava je stvoriti jedinstveno mjesto za izdavanje propusnica, čime će se smanjiti mogućnost zloporabe i učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica. Također će se onemogućiti izdavanje e-propusnica osobama u samoizolaciji, jer sustav povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer civilne zaštite.

Podaci o izdanim e-propusnicama će, s vremenskim odmakom od najviše sat vremena, biti dostupni Ministarstvu unutarnjih poslova radi provjere na terenu. Izdane e-propusnice građanima će se dostaviti elektroničkim putem u osobni korisnički pretinac, a po potrebi će se moći ispisati na pisaču. Također će se moći koristiti na mobitelu jer e-propusnica na sebi sadrži i QR kod.

Na stranicama Vlade objavljena su tri videa u kojima je objašnjeno kako sustav funkcionira, kako se u njega prijaviti i kako popuniti zahtjev za izdavanje propusnice. Ukratko, u internetskom pregledniku upišete adresu https://epropusnice.gov.hr. Zatim odaberete listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu. Potvrdite svoje podatke. Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva. Ako želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev. Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u .pdf formatu.

Oni građani koji nisu u sustavu e-Građani i dalje će moći koristiti dosadašnje načine predaje zahtjeva putem e-mail adrese Stožeru civilne zaštite ili liječniku primarne zdravstvene zaštite.

Dakle, građanima Opatije koji nisu u sustavu e-Građani, a koji mjesto prebivališta opravdano moraju napustiti zbog vitalnih obiteljskih razloga (skrb o obitelji, nabavka nužnih proizvoda), propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Opatije, ZAHTJEV pošaljite na mail adresu Stožera: stozercivilnezastite@opatija.hr.

U nastavku donosimo korisne informacije o uporabi sustava e-Građani

MarketingMNK Gorovo

e-propusnice Građani

Kratka uputa za eOI certifikate

Kratke upute za aplikaciju ePropusnice

opis sustava v4b

prijava v3b

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top