MarketingMariner keramika
Turizam

Hoće li Opatija dobiti Doru?

hotel Kvarner
Foto: liburnia.hr

Izbor hrvatske pjesme predstavnice za pjesmu Eurovizije – Dora, HRT-a vraća na male ekrane u njezinu najpopularnijem, natjecateljskom formatu.

Ponovno ćemo svi zajedno odlučivati tko će nas predstavljati na Izboru za pjesmu Eurovizije 2019. godine. Neslužbeno doznajemo da će se Dora održati 16. veljače.

Nakon osam godina stanke HRT na program vraća jedan od svojih najatraktivnijih glazbeno-zabavnih projekata.
Na čelu projekta Povratak Dore stoji iskusni urednik Željen Klašterka, novi šef hrvatske delegacije za Eurosong koji je, zanimljivo, preuzeo posao što ga je nekoć s velikim uspjehom radila njegova punica, bivša urednica Zabavnog programa HRT-a Ksenija Urličić.
Slušajući svoje gledatelje, a i skladatelje i izvođače, nadamo se da ćemo nastaviti dobru glazbenu priču, ali i obogatiti je novim idejama”, kažu HRT-ovci Ovih dana trebalo bi se odlučiti o mjestu održavanje, Opatija ili Zagreb.

Nadamo se da će Opatija prevagnuti, jer to je vraćanje na početke, na mjesto s kojeg je sve krenulo još 1993. godine kada su u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji za naše eurovizijske predstavnike odabrani članovi grupe ‘Put’ i pjesma ‘Don’t ever cry’ Đorđa Novkovića.

Smatra se da je hotel Kvarner koji je odradio veliki dio posla postao neprikladan za održavanje natjecanja pa bi se Dora 2019. godine umjesto u hotelu Kvarner održala u novoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji. Sigurni smo da bi predivna Opatija Dori dala onaj stari, toliko potrebni ugođaj i medijski ‘šušur’ koji ide uz to natjecanje.

Ovog tjedna raspisat će se javni natječaj za Doru. Svi autori koji će pod šiframa poslati pjesme, imat će jednake uvjete pred žirijem sastavljenim od HRT-ovaca, predstavnika Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva skladatelja i glazbenih urednika.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Novost je ove godine da će na Dori moći prisustvovati i inozemni autori, s pjesmama koje ne moraju biti na hrvatskom jeziku. Uvjet za nastup je da njihovu pjesmu izvode hrvatski pjevači ili grupe. Žiri će se sastojati od pet do sedam ljudi.

Za sada je zamišljeno da se glasanje za Doru napravi po principu eurovizijskoga glasanja. Najprije bi se čitali glasovi žirija, a potom i glasovi publike koja svojim favoritima daje bodove putem poziva, SMS-a ili aplikacija doznajemo sa stranica HRT-a.

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top