MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

“Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.”

vespa motor

Iz Policijske uprave pozivaju vozače mopeda i motocikala da se odazovu akciji “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019.”

Akcija se provodi u razdoblju od 23. travnja (utorak) do 27. travnja (subota) 2019. godine. Povoljne vremenske prilike i topliji dani vrijeme su kada na prometnicama susrećemo sve više vozača mopeda i motocikala. Vozači ove skupine vozila jedna su od najugroženijih skupina sudionika u prometu, radi čega policija apelira na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa vozača mopeda i motocikala, ali i svih ostalih vozača.

Sigurno na dva kotača

Vozače mopeda i motocikla savjetujemo da:
uvijek koristite zaštitnu kacigu
brzinu prilagodite uvjetima na cesti
ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje
uvijek vozite s upaljenim svjetlima
nosite reflektirajući prsluk da bude vidljiviji ostalim sudionicima u prometu
ne precjenjujte svoje vozačke sposobnosti
ne vozite između kolona vozila
ne vozite tzv. „slalom“ vožnju
nemojte prevoziti djecu na mopedima i motociklima
koristite zaštitnu kacigu, odijelo i rukavice odgovarajuće veličine
ne uklanjajte zaštitnu blokadu brzine na mopedima – mopedi nisu predviđeni za velike brzine

Vozači drugih vozila trebaju paziti da:
ne oduzimaju prednost prolaska mopedima i motociklima
kod prestrojavanja na „mrtvi kut“
vodite računa da motocikli brže ubrzavaju od ostalih vozila
motocikli se često čine daljima nego što zaista jesu
uvijek uključite pokazivače smjera prije skretanja.

Ujedno, pozivaju se vozači mopeda i motocikala da se odazovu akciji “Dani tehničke ispravnosti motocikala 2019”, koja se provodi u razdoblju od 23. travnja (utorak) do 27. travnja (subota) 2019. godine na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila.

MarketingMNK Gorovo

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter i temeljena je na poticanju vozača motocikala i mopeda na ispravno i pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila. U cijelosti je dragovoljna i težište akcije je na pružanju savjetodavne pomoći glede uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na motociklima i mopedima te se nikakve represivne mjere neće primjenjivati.

Pregled vozila je besplatan (bez naplaćivanja naknade) za sve vlasnike vozila, odnosno vozače koji se izvanredno pojave na pregledu sa zamolbom da im se njihov motocikl ili moped pregleda i utvrdi tehnička ispravnost ili neispravnost. Besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije ne zamjenjuje redovni tehnički pregled kojem podliježu vozila kojima se produljuje valjanost prometne dozvole ili se registriraju u tjednu trajanja akcije te se u tim slučajevima tehnički pregled naplaćuje sukladno odluci o visini naknada.

U ovom razdoblju policija će tijekom redovnog obavljanja službenih zadaća upućivati vozače mopeda i motocikla na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top