MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Đir

Bajka o Glorii

ikaaaaaa bw
Foto Thea Pavlin

Koliko često u drugima vidite inspiraciju? U susjedu, kolegi, prijatelju, konkurenciji, mentoru, profesoru ili možda jednostavno svome djetetu koje toliko iskreno pokazuje svoje emocije, one koje odrasli ljudi često potiskuju. Zašto zaboravljamo govoriti lijepe riječi, a one ružne tako lako izgovaramo? Često baš to ružno ne može promijeniti baš ništa, a ono lijepo potakne barem na osmijeh.

Ovo je priča koja inspirira i potiče na pozitivno razmišljanje. Možda je ovo upravo ono što će nekoga pokrenuti ili ako ništa drugo akterima ove priče uljepšati dan.

Opatija je knjiga koja u sebi sadrži puno malih bajki. Ova se bajka nalazi u Iki. I kada svi pomislite kako će i ova imati zločeste likove poput nekog diva koji jede djecu ili neke vještice koja Snjeguljici želi dati otrovnu jabuku iznenadit ćete se. U njoj za to nema mjesta.

U jednom šarmantnom malom mjestu na moru jedan je bračni par odlučio otvoriti caffe bar kojeg su nazvali Gloria. U kratko vrijeme postali su pravi mali hit. Alfredo, poznatiji kao Fredi i Neda, od milja Nedica u svoj su lokal uložili cijeli svoj život. Kada na Liburniji rečeš da si va Glorie, si znaju kade si. V Ike.

Njihova je ljubav prema kuhanju jutarnjih kavi i organiziranju maškaranih fešti prerasla u pravi mali brend. Čaroliju ćete doživjeti kada ujutro popijete kavu u ambijentu sa crvenim zidovima, a već drugo jutro piti ćete ju između žutih zidova jer je Fredi tokom noći prefarbao zidove bez da je izgubio i jedan radni dan ili sat. Nedinu kavu sasvim sigurno možete popiti sa bilo koje površine u lokalu jer je baš sve blistavo čisto. Puno se konobara izmijenilo u ovoj bajci, bilo je tu bacanja tacni na feštama, zgodnih plavih konobarica, razbijenih čaša, novih stolica i stolova, transformacija, utakmica ali oni su uvijek tu.

MarketingMariner keramika

Nedica i Fredi su tu sa svojim osmjesima da čak i ako sami sjednete popiti kavu nećete niti sekunde biti sami. Ne zato što će vas netko ometati u prvoj jutarnjoj kavi već zato što će paziti kako bi vam upravo ona bila slatki početak dana. Ova priča nema sretan kraj. Ova priča nema uopće kraj. Ima samo nove nastavke, one u kojima je i nova članica ove male uigrane ekipe naučila kuhati najbolju kavu. Onu čarobnu sa osmjehom. Ivana ju je naučila raditi od onih koji ju rade već godinama na najbolji mogući način.

Gloria je bajka sa puno nastavaka koja će nam još godinama dane uljepšavati sa svojim čarolijama. Onima koji o ovome ne znaju ništa pripovjedač preporuča da prvom prilikom svrate u Iku. Jedno šarmantno malo mjesto na moru.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top