MarketingMNK Gorovo
Kastav

Zeleni Kastav održat će se iznimno u nedjelju 27.09.2020.

120192362_3405764376147785_663453748023764296_n63.ZK
foto: TZ Grada Kastva

Zbog vremenskih neprilika 64. Zeleni Kastav održat će se u nedjelju, 27.09.2020.

Kalendarski smo ušli u jesen, a stvarno baš tako i djeluje trenutno u našem kraju. Naši vrijedni poljoprivrednici marljivo rade i pripremaju se za 64. „Zeleni Kastav“ koji će se zbog loših vremenskih prilika u subotu, održati u nedjelju – 27. 09. 2020. u vremenu od 09 – 13 sati na Fortici u Kastvu. Prognoza za nedjelju nagovješćuje dan bez kiše i mogućnost druženja na Fortici u centru Kastva. U slučaju pogoršanja, sajam će se održati u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu.

SVI STE POZVANI – „ZELENI KASTAV“ – TO SMO SVI MI ZAJEDNO !

Na 64. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 34 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se o stalnim uzgajivačima i proizvođačima, ekološki certificiranih i onih koji to nisu, ali proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede.

120195271_3405773152813574_4298466162600132789_n63.ZK-Marot

foto: TZ Grada Kastva

” Ovo je mjesec obilja na poljoprivrednim dobrima sudionika! Pokažimo zahvalnost i solidarnost, novac im je potreban za daljnja ulaganja u jesenske sjetve i sadnje, te radove na postojećima. Bliži se 4. rođendan „Zelenog Kastva“ – beskrajno smo sretni, hvala svima na podršci ! Udruga „Zeleni Kastav“ koju čine sudionici našeg sajma i volonteri, te počasni članovi koji su svojim entuzijazmom doprinijeli razvoju ovog projekta, uz svaki sajam pripremiti će i malo ugodno iznenađenje – slaviti ćemo naš rođendan. U nedjelju će nas razveseliti naš dragi prijatelj Dorian Rubeša.

Ponovno će sa nama će biti naš lokalni OPG Martina Tuta iz Matulja sa ponudom tinktura, ulja i krema na bazi bilja koje uzgaja na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u netaknutoj prirodi Gorskog Kotara, ili ubire na područjima netaknute prirode, svakako je posjetite i saznajte sve ono što Vas zanima. Martina Tuta je zaljubljenik u prirodu od malih nogu, tijekom života se educirala, a završila je i tečaj travarstva kod Martine Bogdanić iz Rijeke. Isto tako, naš lokalni OPG Marot Zdenko donosi svježe voće i izvanredne marmelade raznih okusa i kombinacija. Naš lokalni OPG Hero Vedran dolazi sa sokovima goji bobica, marmeladama goji bobica i jednom delicijom – goji bobicama u medu njihovih pčelica na plantaži u dolini Raše u Istri, svakako ih posjetite.
Najavljujemo i ponovno sudjelovanje OPG LosinBio sa otoka Lošinja nakon ljetne pauze – da Vas podsjetimo, bave se uzgojem po principima Organic forest – biodinamička poljoprivreda sa nadogradnjom. Donose jabuke, mrkvu, ciklu, paprike, marmelade od breskvi i marelica, te gorke naranče, a i još raznih delicija iz njihove proizvodnje.
Sa iznimnom radošću ponovno najavljujemo i „Ribu Dražin“ iz Kaštel Kambelovca kraj Splita sa vrlo privlačnom paletom ponude soljene i marinirane ribe iz Jadranskog mora, kapara u octu ili soli, ljutim paprikama napunjenima filetima slanih inćuna i sira,maslina, kapara i motara– vrhunski proizvodi koji su spoj duge tradicije ribarenja i uzgoja zdrave hrane na području Dalmacije, začinjeni suncem i soli Mediterana.”, ističu organizatori Sajma.

120216922_3405742736149949_5644393715972770559_n63.ZK

foto: TZ Grada Kastva

Ponuda „Zelenog Kastva“ biti će vrlo obilna, gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati– salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, rajčica, krastavaca, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krompira, sušenih gljiva, brašna, žitarica i pahuljica, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina ( salse,konšerve,octevi, senfovi, kiseli krastavci, kisele paprike, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi ), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, matičnog soka aronije, te sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, tjestenine raznih okusa za vegane, presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća.

Na INFO Zeleni Kastav, koji će uobičajeno biti smješten na ulaz u prostor Fortice, organizatori mole da posjetitelji dezinficiraju ruke i ostave svoje kontakt podatke, a  sve kako bi bilo usklađeno sa uputama Ravnateljstva CZ RH, vezano uz Covid – 19. Također, na INFO prostoru će volonterka Radmila Rakas prezentirati izradu lutkica iz komušine iz okolice Karlovca – stoga prilikom dolaska dovedite dječicu da pogledaju.

Marketing

Možete donijeti plastične čepove koje proslijeđujemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Varaždina koji ih proslijeđuju na recikliranje a dobivenim novčanim sredstvima pomažu članovima svoje udruge. Isto tako, raspitajte se o mogućnostima učlanjenja u neki od GSR-ova u cilju dobivanja mogućnosti tjednih nabavki.

120184877_3405763029481253_4388550489917472671_n63.ZK

foto: TZ Grada Kastva

Redari iz UHBDR Kastav bit će zaduženi za osiguranje reda i da svi budu zadovoljni tako da poštujete njihove upute oko zaustavljanja, parkiranja i nestvaranja gužve, a kako bi bilo sve u skladu s naputcima Grada Kastva i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.

Emisiju „ Živko i Zdravko“  medijskog pokrovitelja Radio Kastva, u kojoj ćete doznati zanimljive pojedinosti vezano uz nadolazeći 64. „Zeleni Kastav“, možete poslušati u subotu, 26. 09. 2020. u 11,15 sati, a naknadno i preko linka objavljenog na fb stranici Zeleni Kastav.

“Prostor našeg druženja, kao i uvijek će krasiti radovi dječice okolnih osnovnih škola i dječjih vrtića – veeeliko hvala tetama, učiteljicama i dječici koja su prvog sajma dio našeg zajedničkog projekta.
Hvala svima koji su dio „obitelji Zelenog Kastva“, hvala našim uzgajivačima i proizvođačima, hvala volonterima na njihovom entuzijazmu – hvala Zlatici, Radmili, Danici i Maji, bez njih sajma ne bi bilo!”, zaključuju organizatori.

 

Izvor: TZ Grada Kastva

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top