MarketingMariner keramika
Kastav

U ponedjeljak na Fortici 65. Zeleni Kastav

eko bio zeleni hrana
foto:Zeleni Kastav

Sajam zdravlja i dobre vibre, 65. Zeleni Kastav, će se održati u ponedjeljak, 12.10.2020. od 16:00 do 19:00 sati u Kastvu, na Fortici. U slučaju kiše, sajam će se održati u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu

Jesen se pomalo osjeća na svakom koraku…boje…mirisi…rominjanje kišnih kapi…spremanje zimnice….drva za ogrijev…nove sjetve u poljoprivredi, a naši dragi poljoprivrednici su i sada jako marljivi, pripremaju se za 65. „Zeleni Kastav“ koji će se održati u ponedjeljak, 12. 10. 2020. godine u vremenu od 16 – 19 sati na Fortici u Kastvu. U slučaju padalina, sajam će se uobičajeno održati u natkrivenom parkirnom prostoru školske sportske dvorane „Matija Katalinić“ u Kastvu.

SVI STE POZVANI – „ZELENI KASTAV“ – TO SMO SVI MI ZAJEDNO !

Obzirom na trenutnu situaciju vezanu uz Covid 19, organizatori apeliraju za odgovorno ponašanje, kako bi  i nadalje mogli uživati u izobilju ponude na  sajmovima. Na ulazu u prostor sajma biti će INFO Zeleni Kastav, gdje će biti volonteri – ORGANIZATORI MOLE DA OSTAVITE KONTAKT PODATKE I DA DEZINFICIRATE RUKE. Od strane redara bit će kontrolirano puštanje na prostor sajma, kako bi se mogle poštovati važeće epidemiološke mjere u smislu držanja fizičke distance i nestvaranja gužve.

Na 65. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 43 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se o stalnim uzgajivačima i proizvođačima, ekološki certificiranim i onima koji to nisu, ali proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede.

“Bliži se 4. rođendan „Zelenog Kastva“  beskrajno smo sretni, hvala svima na podršci! Udruga „Zeleni Kastav“ koju čine sudionici našeg sajma i volonteri, te počasni članovi koji su svojim entuzijazmom doprinijeli razvoju ovog projekta, uz svaki sajam pripremiti će i malo ugodno iznenađenje – slaviti ćemo naš rođendan. U ponedjeljak ćemo Vas počastiti mladim vinom OPG-a Rubeša iz Kastva i OPG-a Rumac Maćuki iz Poljana.”, ističu Organizatori.

“Uzgajivači i proizvođači donirati će i dio iz svoje ponude u jednu „veliku košaricu“ koju ćemo odnijeti gospođi Jasni Vrhovac, našoj sugrađanki koja se bavi humanitarnim radom, kako bi proslijedila jednoj majci sa djetetom u beznadnoj situaciji, kojoj se je ovih dana pomagalo.”, poručuju iz Zelenog Kastva.

Ponuda „Zelenog Kastva“ i ovaj put bit će vrlo obilna, gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati,od salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, rajčica, krastavaca, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krompira, sušenih gljiva, brašna, žitarica i pahuljica, palenti, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina ( salse,konšerve,octevi, senfovi, kiseli krastavci, kisele paprike, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi ), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, matičnog soka aronije, te sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, tjestenine raznih okusa, presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća, te sredstava za čišćenje i njegu odjeće i domova.

Zeleni Kastav

foto:Zeleni Kastav

Na sajmu će ponovno izlagati i Kmetija Žgajnar sa ponudom svojih kravljih delicija – sireva, skute, maslaca, jogurta običnih i voćnih, sirutke, mlijeka i mesnih prerađevina. I ovoga puta na akciji će biti sir Studenac sa začinima i bez začina.

U ponudi će i biti prerađevine latica starinskih ruža – marmelade, likeri, sirupi, ulja, hidrolat, kozmetika i ukrasne lampe, savijače sa šumskim voćem Gorskog Kotara i jabukama, laganih voćnih likera i svakojakih delicija. Biti će bogata ponuda kozjeg mlijeka, sirutki, jogurta, kefira, skuta i sireva sa raznim začinima OPG-a Perković iz Slavonije i OPG-a Dokozić iz Matulja, našeg lokalnog uzgajivača koza. U ponudi je i kruh „Iris i Branimir delicija“ iz Zagreba, te savijače OPG-a Kurbegović iz Skrada.

MarketingMariner keramika

Ove godine sezona prvih ranih mandarina iz doline Neretve malo kasni, te organizatori najavljuju dolazak OPG Mataga, ekološki certificiranih uzgajivača agruma – donose nam prve rane sorte mandarina i nara, te cjeđenog, nepasteriziranog soka od mandarina.

“Po prvi puta, sa nama će biti OPG Škarić Mario iz Čiste Velike koji već duže vrijeme surađuje sa Grupama solidarne razmjene na našem području, a donosi prve ovogodišnje bademe, bademovo brašno i hladno prešano ulje, ušećerene bademe, dimljene bademe, slane bademe, te bademe u crnoj i bijeloj čokoladi, sa i bez cimeta – svakako dođite probati.
Nakon pauze na prošlom sajmu, sa nama će ponovno biti i naši dragi DIP-ovci sa svojom voditeljicom i volonterima – molim Vas da posjetite njihov izložbeni prostor i da „udomite“ neku od rukotvorina koje izrađuju tijekom svojih aktivnosti. I, najava jedne prelijepe vijesti – DIP-ovci marljivo slikaju kako bismo tijekom studenog , u čast 4. rođendana „Zelenog Kastva“ organizirali jednu prodajnu izložbu pod nazivom „Jesen na Zelenom Kastvu“ .”, zaključuju Organizatori.

zeleni kastav

foto:Zeleni Kastav

Svi posjetitelji mogu donijeti plastične čepove koji se doniraju Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koji ih proslijeđuju na recikliranje a dobivenim novčanim sredstvima pomažu članovima svoje udruge. Isto tako, raspitajte se o mogućnostima učlanjenja u neki od GSR-ova u cilju dobivanja mogućnosti tjednih nabavki.

Red će održavati kao i svaki puta do sada dečki iz UHBDR Kastav, te se  mole posjetitelji da poštuju njihove upute oko zaustavljanja, parkiranja i nestvaranja gužve, a kako bi se ispoštovali svi naputci Grada Kastva i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.

Emisiju „Čisti vidici“  medijskog pokrovitelja Radio Kastva, u kojoj možete doznati zanimljive pojedinosti vezano uz nadolazeći 65. „Zeleni Kastav“, imate mogućnost poslušati u subotu, 10. 10. 2020. u 11,15 sati, a naknadno i preko linka objavljenog na fb stranici Zeleni Kastav.

Prostor druženja, kao i uvijek, krasiti će radovi dječice okolnih osnovnih škola i dječjih vrtića.

Via: TZ Grada Kastva

55555

Zadnje novosti

To Top