Marketing
Kastav

SVI STE POZVANI – „ZELENI KASTAV“ – TO SMO SVI MI ZAJEDNO !

DSC_7012
foto: TZ Kastav

Dani su prekrasni, ljeto kao da se vratilo, poljoprivreda buja i naši vrijedni uzgajivači i proizvođači marljivo rade, te će u ponedjeljak, na 63. „Zelenom Kastvu“ u vremenu od 17 – 20 sati biti izobilje svježe uzgojenog voća i povrća uz primjenu ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede

SVI STE POZVANI – „ZELENI KASTAV“ – TO SMO SVI MI ZAJEDNO !

Na 63. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će rekordna 42 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se uglavnom o našim stalnim uzgajivačima i proizvođačima, a imamo i jednog novog sudionika, čime ćemo dodatno obogatiti ponudu. Koju pouku možemo izvući iz ovoga?! Ovo je mjesec obilja na poljoprivrednim dobrima sudionika! Pokažimo zahvalnost i solidarnost, novac im je potreban za daljnja ulaganja u jesenske sjetve i sadnje, te radove na postojećima.
Bliži se 4. rođendan „Zelenog Kastva“ – beskrajno smo sretni, hvala svima na podršci! Udruga „Zeleni Kastav“ koju čine sudionici našeg sajma i volonteri, te počasni članovi koji su svojim entuzijazmom doprinjeli razvoju ovog projekta, uz svaki sajam pripremiti će i malo ugodno iznenađenje – slaviti ćemo naš rođendan.
Višegodišnji sudionik našeg sajma, Davor Jelisić iz Zagreba, osim sa „Prirodnim enzimima“, ovoga puta predstaviti će nam se i kao likovni umjetnik. On uistinu potvrđuje izreku da jabuka ne pada daleko od stabla!
Sin poznatog akademskog kipara Pere Jelisića, čije skulpture, izložene diljem Evrope i SAD-a, krasi i ordenje nacionalnih nagrada, nastavio je umjetničku obiteljsku tradiciju i izgradio svoj prepoznatljiv, osebujan umjetnički stil. Na 63. „Zelenom Kastvu“ predstaviti će nam se sa prodajnom izložbom dijela svojih radova pod nazivom „ApstraktART & Zeleni Kastav „. Ugođaj će upotpuniti naš prijatelj i sugrađanin Dorian Rubeša, prošlogodišnji svjetski prvak na harmonici u svojoj dobnoj kategoriji.
Sa Vama želimo podijeliti i vijest o početku jedne lijepe suradnje sa udrugom Hrvatska kuća – Materina priča iz Zagreba. Hrvatska etno kuća je škrinja uspomena u srcu Zagreba. To je mjesto gdje možete doživjeti sve što poželite iz hrvatske baštine, s ciljem predstavljanja, očuvanja, promicanja i poticanja tradicijske narodne kulturne baštine, rukotvorstva i stvaralaštva utemeljenog na tradiciji i baštini.
Udruga „Zeleni Kastav“ upravo je u svojoj viziji razvoja stavila naglasak na vrijednosti ekologije, učenja, očuvanja baštine, tradicije, poticanje rukotvorstva i stvaralaštva malih sredina svih krajeva Hrvatske. Planiramo vrijednosti našega kraja tijekom vremena prezentirati diljem Hrvatske, a baštinu i tradiciju ostalih krajeva predstavljati u Kastvu.

Zeleni Kastav 10-8-2020_057 (1)
Udruga Hrvatska kuća – Materina priča predstaviti će nam se sa dizajnerskom kolekcijom Mine Petre i Jasne Bokan – vunenih kapa i „zagrebačkim cekerom“ – uporabnim suvenirom pletenim od komušine kukuruza i ručno oslikanog zagrebačkim motivima.
Ponovno će sa nama će biti naš lokalni OPG Martina Tuta iz Matulja sa ponudom tinktura, ulja i krema na bazi bilja koje uzgaja na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u netaknutoj prirodi Gorskog Kotara, ili ubire na područjima netaknute prirode, svakako je posjetite i saznajte sve ono što Vas zanima. Martina Tuta je zaljubljenik u prirodu od malih nogu, tijekom života se educirala, a završila je i tečaj travarstva kod Martine Bogdanić iz Rijeke.
Sa iznimnom radošću ponovno najavljujemo i „Ribu Dražin“ iz Kaštel Kambelovca kraj Splita sa vrlo privlačnom paletom ponude soljene i marinirane ribe iz Jadranskog mora, kapara u octu ili soli, ljutim paprikama napunjenima filetima slanih inćuna i sira,maslina, kapara i motara– vrhunski proizvodi koji su spoj duge tradicije ribarenja i uzgoja zdrave hrane na području Dalmacije, začinjeni suncem i soli Mediterana.
Ponuda „Zelenog Kastva“ biti će vrlo obilna, gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati, i to nas jako veseli – salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, rajčica, krastavaca, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krompira, sušenih gljiva, svih mogućih vrsta brašna, palenti, žitarica i pahuljica, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina (salse, konšerve, octevi, senfovi, kiseli krastavci, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi ), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća.
Radosni smo što će sa nama ponovno biti i Kmetija Žgajnar sa ponudom svojih kravljih delicija – sireva, skute, maslaca, jogurta običnih i voćnih, sirutke, mlijeka i mesnih prerađevina.
Naši sudionici ponuditi će i prerađevine latica starinskih ruža – marmelade, likeri, sirupi, ulja, hidrolat, kozmetika i ukrasne lampe, savijače sa šumskim voćem Gorskog Kotara i jabukama, bogatu ponudu prirodne kozmetike za njegu lica i tijela, laganih voćnih likera i svakojakih delicija.
Biti će bogata ponuda kozjeg mlijeka, sirutki, jogurta, kefira, skuta i sireva sa raznim začinima OPG-a Perković iz Slavonije i OPG-a Dokozić iz Matulja, našeg lokalnog uzgajivača koza.
Biti će u ponudi i kruh „Iris i Branimir delicija“ iz Zagreba, te savijače OPG-a Kurbegović iz Skrada.
I ovoga puta sa nama će biti naši dragi DIP-ovci sa volonterima i voditeljicom Martom Berčić. Budite humani, svakako ih posjetite, porazgovarajte i „udomite“ neku od rukotvorina od recikliranih prirodnih materijala. Treba im naša pomoć kako bi završili uređivanje novih prostorija za svoja radna druženja.

Zeleni Kastav 10-8-2020_096 (1)
Na INFO Zeleni Kastav, koji će uobičajeno biti smješten na ulaz u prostor Fortice, molimo Vas da dezinficirate ruke i ostavite svoje kontaktne podatke, a kako bismo bili usklađeni sa uputama Ravnateljstva CZ RH, vezano uz Covid – 19. Isto tako, na INFO će naša volonterka Radmila Rakas prezentirati izradu lutkica iz komušine iz okolice Karlovca – raspitajte se prilikom dolaska i dovedite dječicu da pogledaju.
Možete donijeti plastične čepove koje proslijeđujemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Varaždina koji ih proslijeđuju na recikliranje a dobivenim novčanim sredstvima pomažu članovima svoje udruge. Isto tako, raspitajte se o mogućnostima učlanjenja u neki od GSR-ova u cilju dobivanja mogućnosti tjednih nabavki.
Sa nama će biti i naši dragi prijatelji, „redari“ iz UHBDR Kastav, te Vas molimo da poštujete njihove upute oko zaustavljanja, parkiranja i nestvaranja gužve, a kako bismo ispoštovali sve naputke Grada Kastva i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.
Emisiju „ Živko i Zdravko“ našeg medijskog pokrovitelja Radio Kastva, u kojoj ćete doznati zanimljive pojedinosti vezano uz nadolazeći 63. „Zeleni Kastav“, možete poslušati u petak – 11. 09. 2020. u 17,30 sati, a naknadno i preko linka objavljenog na fb stranici Zeleni Kastav.
Prostor našeg druženja, kao i uvijek će krasiti radovi dječice okolnih osnovnih škola i dječjih vrtića – veeeliko hvala tetama, učiteljicama i dječici koja su prvog sajma dio našeg zajedničkog projekta.
Hvala svima koji su dio „obitelji Zelenog Kastva“, hvala našim uzgajivačima i proizvođačima, hvala volonterima na njihovom entuzijazmu .
Hvala Ministarstvu poljoprivrede RH na podršci razvoja ovog projekta.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

 

Izvor: TZ Kastav

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top