MarketingMNK Gorovo
Kastav

Zeleni Kastav u subotu na Fortici

Zeleni Kastav

Ljeto polako odmiče, vegetacija je još uvijek vrlo bogata, naši vrijedni poljoprivrednici i proizvođači marljivo rade kako bi na subotnjem – 62. „Zelenom Kastvu“ ponudili izobilje uzgojenog voća i povrća uz primjenu ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede. Sve delicije moći ćete kupiti na 62. „Zelenom Kastvu“ koji će se održati u subotu – 29. 08. 2020. u vremenu od 09 – 13 sati na Fortici ili u natkrivenom parkirnom prostoru ŠSD „Matija Katalinić“ u Kastvu, u slučaju kiše

Koristim priliku da sa svima podijelimo jednu radosnu vijest – predstavnici osnovane udruge Zeleni Kastav bili su na sastanku u Ministarstvu poljoprivrede RH, gdje su sa državnim tajnikom, gospodinom Zdravkom Tušek, nastavili ugodan i konstruktivan razgovor. Bio je to nastavak razgovora potpore projektu sajma „Zeleni Kastav“ u daljnjoj viziji razvoja.

Ukoliko bude lijep sunčan dan, najavljujemo nastup gospodina Branislava Arlavi iz Zagreba, vrhunskog pijanistu sa brojnim nagradama i nastupima, u stalnoj postavi Kazališta Komedija, a koji će ovom prigodom oplemeniti naše druženje uz izvedbu poznatih evergreena – jaaako se veselimo !

Na 62. „Zelenom Kastvu“ sudjelovat će 36 sudionika, a popis istih objavljen je na FB stranici Zeleni Kastav. Radi se uglavnom o našim stalnim uzgajivačima i proizvođačima, a imamo i dva nova sudionika, čime ćemo dodatno obogatiti ponudu.

Po prvi puta sa nama će biti naš lokalni OPG Martina Tuta iz Matulja sa ponudom tinktura, ulja i krema na bazi bilja koje uzgaja na svom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u netaknutoj prirodi Gorskog Kotara, ili ubire na područjima netaknute prirode, svakako je posjetite i saznajte sve ono što Vas zanima. Martina Tuta je zaljubljenik u prirodu od malih nogu, tijekom života se educirala, a završila je i tečaj travarstva kod Martine Bogdanić iz Rijeke.

Sa iznimnom radošću najavljujemo i „Ribu Dražin“ iz Kaštel Kambelovca kraj Splita sa vrlo privlačnom paletom ponude soljene i marinirane ribe iz Jadranskog mora, kapara u octu ili soli, ljutim paprikama napunjenima filetima slanih inćuna, maslina i ribljih pašteta – vrhunski proizvodi koji su spoj duge tradicije ribarenja i uzgoja zdrave hrane na području Dalmacije, začinjeni suncem i soli Mediterana.

Ponuda „Zelenog Kastva“ biti će vrlo obilna, gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati, i to nas jako veseli – salate, blitve, kelja, raštike, mladog kupusa, paprika, rajčica, krastavaca, kapule, češnjaka, mrkve, cikle, mahuna i mladog graha u mahuni, korabe, pastrnjaka, jaja, meda, proizvoda za vegane i nevegane za jačanje imuniteta, biljnih enzima, mladog krompira, sušenih gljiva, svih mogućih vrsta brašna, palenti, žitarica i pahuljica, obilje sirupa, marmelada i džemova u raznim kombinacijama, prerađevina ( salse,konšerve,octevi, senfovi, kiseli krastavci, razni povrtni namazi i gotovi pasterizirani proizvodi ), ljekovitih čajeva, biljnih i voćnih likera, sokova aronije u kombinacijama sa drugim voćem, konopljino ulje i proteini, granulat sikavice i mješavina čaja za detoksikaciju i bolju funkciju jetre, presadnica ukrasnog bilja i rezanog cvijeća.

Naši sudionici ponuditi će i prerađevine latica starinskih ruža – marmelade, likeri, sirupi, ulja, hidrolat, kozmetika i ukrasne lampe, savijače sa šumskim voćem Gorskog Kotara i jabukama, bogatu ponudu prirodne kozmetike za njegu lica i tijela, liniju „zdravih biljnih krema“,tinktura i ulja, laganih voćnih likera i svakojakih delicija.

Biti će bogata ponuda kozjeg mlijeka, sirutki, jogurta, kefira, skuta i sireva sa raznim začinima OPG-a Perković iz Slavonije i OPG-a Dokozić iz Matulja, našeg lokalnog uzgajivačs koza.

Biti će u ponudi i kruh „Iris i Branimir delicija“ iz Zagreba, te savijače OPG-a Kurbegović iz Skrada.

Puna je sezona bobičastog voća, te nam dolaze maline iz Gorskog Kotara ,aronija iz Sv. Nedjelje kod Zagreba , bijele i plave šljive, breskve i kruške OPG-a Loboda iz Slavonije, a i malo jabuka,  kruški i smokava iz okolice Kastva.

MarketingMNK Gorovo

I ovoga puta sa nama će biti naši dragi DIP-ovci sa volonterima i voditeljicom Martom Berčić. Budite humani, svakako ih posjetite, porazgovarajte i „udomite“ neku od rukotvorina od recikliranih prirodnih materijala. Treba im naša pomoć kako bi završili uređivanje novih prostorija za svoja radna druženja.

Na INFO Zeleni Kastav, koji će uobičajeno biti smješten na ulaz u prostor Fortice, molimo Vas da dezinficirate ruke i ostavite svoje kontaktne podatke, a kako bismo bili usklađeni sa uputama Ravnateljstva CZ RH, vezano uz Covid – 19. Isto tako, na INFO će naša volonterka Radmila Rakas prezentirati izradu lutkica iz komušine iz okolice Karlovca – raspitajte se prilikom dolaska i dovedite dječicu da pogledaju.

Možete donijeti plastične čepove koje proslijeđujemo Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Varaždina koji ih proslijeđuju na recikliranje a dobivenim novčanim sredstvima pomažu članovima svoje udruge. Isto tako, raspitajte se o mogućnostima učlanjenja u neki od GSR-ova u cilju dobivanja mogućnosti tjednih nabavki.

Sa nama će biti i naši dragi prijatelji, „redari“ iz UHBDR Kastav, te Vas molimo da poštujete njihove upute oko zaustavljanja, parkiranja i nestvaranja gužve, a kako bismo ispoštovali sve naputke Grada Kastva i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.

Emisiju „ Živko i Zdravko“ našeg medijskog pokrovitelja Radio Kastva, u kojoj ćete doznati zanimljive pojedinosti vezano uz nadolazeći 62. „Zeleni Kastav“, možete poslušati preko linka objavljenog na fb stranici Zeleni Kastav.

Prostor našeg druženja, kao i uvijek će krasiti radovi dječice okolnih osnovnih škola i dječjih vrtića – veeeliko hvala tetama, učiteljicama i dječici koja su prvog sajma dio našeg zajedničkog projekta.

Hvala svima koji su dio „obitelji Zelenog Kastva“, hvala našim uzgajivačima i proizvođačima, hvala volonterima na njihovom entuzijazmu .

Hvala Ministarstvu poljoprivrede RH na podršci razvoja ovog projekta.

Stoji u priopćenju udruge Zeleni Kastav.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top