MarketingMNK Gorovo
Nekategorizirano

Dječji vrtić Opatija obogaćuje svoj odgojno-obrazovni rad uvođenjem programa robotike i programiranja “Stem u vrtiću”

djeca vrtić

Dječji vrtić Opatija u sklopu EU projekta Dječji vrtić Opatija- suvremeni vrtić za suvremenu obitelj uvodi u svoj rad program robotike i programiranja za djecu od 5 do 7 godina pod nazivom “STEM u vrtiću”.

U nastavku Vam donosimo priopćenje Dječjeg vrtića Opatije sa njihovih službenih stranica povodom uvođenja ovog hvalevrijednog programa u svoj odgojno- obrazovni rad.

 

U sklopu EU projekta Dječji vrtić Opatija – suvremeni vrtić za suvremenu obitelj” obogatili smo naš odgojno-obrazovni rad kraćim programom robotike i programiranja za djecu od 5 – 7 godina pod nazivom „STEM u vrtiću“. Ove zabavne i edukativne radionice djeca obožavaju zbog moderne edukativne opreme i samog odgojno-obrazovnog pristupa edukatora, a roditelji ih rado upisuju svjesni pozitivnih ishoda rane STEM edukacije.

Program se provodi u obliku radionica, a raspoređen je po modulima:

  • robotika,
  • programiranje i kodiranje,
  • dizajn thinking i inovacije te
  • znanstveni pokusi.

Kroz „hands on“ pristup i veliki broj najnovije opreme svako dijete usvaja digitalne vještine na edukativnom robotiću, tabletu i velikom broju suvremene didaktičke opreme. Velika prednost STEM radionica je razvijanje logičko-matematičkih kompetencija. Zahvaljujući edukativnoj tehnologiji, čija je uloga sve izraženija u trenutnoj situaciji, program “STEM u vrtiću” u DV Opatija i partnerskom vrtiću Bambi iz Vrbovskog odvija se online.

Tko provodi program?

Program provodi INSTITUT ZA STEM EDUKACIJU I AFTERSCHOOL PROGRAME koji okuplja STEM edukatore (odgojno-obrazovni stručnjaci, inženjeri, znanstvenici) koji su se strastveno posvetili  ranoj edukaciji djece u STEM području. Radeći u britanskom obrazovnom sustavu stekli su bogato iskustvo u STEM podučavanju i radu s djecom, a posljednje tri godine organiziraju STEM&sport kampove za djecu od 4-12 godina te provode STEM radionice za djecu predškolske dobi i nižih razdreda osnovnih škola.

STEM vrtić – Po čemu smo različiti?

Danas kada su djeca u svakom trenutku izložena tehnologiji, cilj nam je omogućiti im da kroz igru razviju kritičko mišljenje, da zavire iza ekrana i otkriju što se tamo krije, potaknuti ih na kreativno rješavanje problema i „design thinking“, razvijati logičko-matematičke kompetencije od najranije dobi i osnove programiranja kako bi umjesto konzumenata sadržaja postali mali inovatori i kreatori.

U suradnji s Institutom za STEM edukaciju i afterschool programe iz Zagreba koji je pri MZO verificirao kraći program „STEM u vrtiću“ naš vrtić započeo je u listopadu s prvom generacijom obrazovanja malih robotičara, a ovaj program poseban je po tome što povezuje znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku kako bi se djeca cjelovito razvijala, stvarala i istraživala uz zabavu i igru.

55555

Zadnje novosti

To Top