MarketingMariner keramika
Kultura

Večeras na Maloj ljetnoj “Tuga i slava” Pedra Almodovara

04-TUGA-I-SLAVA
foto: festival opatija

Za sve ljubitelje Španjolske i Almodovara večeras u 21.30 na Maloj ljetnoj pozornici 113 minuta uživanja za Vas

Tuga i slava poznata je drama španjolskog redatelja Pedra Almodovara u trajanju 113 minuta u kojoj glavne uloge igraju Penelope Cruz, Antonio Banderas i Leonardo Sbaraglia.

Film „Tuga i slava“ donosi nam priču o ponovnim susretima iskusnog Salvadora Malla, filmskog redatelja koji fizički propada. Neki od njih događaju se licem u lice, drugi se odvijaju u njegovom sjećanju: njegovo djetinjstvo 60-ih kada je s roditeljima emigrirao u selo u Valenciji u potrazi za boljim životom, njegovoj prvoj žudnji, prvoj pravoj ljubavi u Madridu tijekom 80-ih, boli koja je uslijedila nakon prekida te ljubavi dok je ona još uvijek bila na vrhuncu, njegovom pisanju kao jedinoj terapiji da zaboravi nezaboravljivo, njegovom ranom otkrivanju kinematografije i praznini, beskonačnoj praznini koja je odgovorna za njegovu nesposobnost daljnjeg bavljenja filmom. Film „Pain and Glory“ priča nam priču o kreaciji, o tome koliko ju je teško odvojiti od vlastitog života i o strasti koja toj kreaciji daje razum i nadu. U prisjećanju na vlastitu prošlost, Salvador osjeća snažnu potrebu za istom, a u toj potrebi možda se krije i njegov spas.
•Prikazan u službenoj konkurenciji festivala u Cannesu: dobitnik nagrade za najboljeg glumca (Antonio Banderas)
•4 nominacije za Europsku filmsku nagradu, uključujući za najbolji film i režiju
•2 nominacije za nagradu Oscar (Najbolji glavni glumac; Najbolji strani film)

Cijena ulaznice: 25,00 kuna

Ulaznice možete kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr

MarketingMariner keramika

Na dan programa, blagajna na ulazu u malu Ljetnu pozornicu otvorena je sat vremena prije početka održavanja.

Via:festivalopatija

 

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top