MarketingMariner keramika
Kastav

Novi projekt basista Damjana Grbca “All around GIIPUJA”

giipuja
foto: jazz.hr

U ponedjeljak, 20.srpnja na Fortici u 19.30h jazz koncert inspiriran autohtonom kulturnom baštinom Istre i Kvarnera

Novi zvukovi, novi aranžmani, nove skladbe, nove suradnje, interesantni ambijenti, originalan i prepoznatljiv zvuk, uobličeni su u novi projekt iza kojega će usljediti novo audio / video izdanje. Grbac i kroz “All around GIIPUJA” nastavlja putem glazbenog istraživanja i inovacije u interpretaciji autohtone tradicionalne glazbe Istre i Kvarnera prezentirane jezikom suvremenog jazza.

“Glazba se nekada nije izvodila na pozornicama. Cilj nam je glazbu proširiti u javni prostor, ‘uhvatiti atmosferu’ centra grada, prirode, mora, industrije….Želimo glazbu popularizirati stvaranjem jednog potpuno novog stila i zainteresirati slušaoce spojem tradicije i modernizma. Autentičnim glazbenim aranžmanima spajamo atmosferu prostora sa našom glazbom.” komentira Grbac.

Na koncertu 20.srpnja u Kastvu, koji se održava u sklopu službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, izvest će se skladbe u aranžmanima posebno pripremljenim za ovu priliku. Osim tradicionalnih skladbi moći ćemo čuti i one čiji su autori članovi GIIPUJe i gosti koji dolaze iz Zagreba, Pazina, Rijeke, Kastva i Lovrana . Upravo ta suradnja među glazbenicima, umrežavanje i spajanje različitosti u jedinstvenu koncertnu cjelinu daje ovom koncertnom događanju i cjelokupnom projektu posebnu vrijednost.

Članovi projekta/banda su:
Damjan Grbac – kontrabas, bas gitara
Tonči Grabušić – bubnjevi/udaraljke
Marko First – sopele, violina, mih, okarina
Aldo Foško – klarinet, bas klarinet
Elvis Stanić – gitara, harmonika

Osim što će koncert biti sniman, audio i video, biti će prenošem putem live streama u realizaciji Igora Modrića, Roberta Kalčića i G.I.S. d.o.o..

MarketingMariner keramika

Nastup s Fortice možete pratiti na platformama Regionalne news mreže – PodUčkun.net, Torpedo.media, Tunera.info, Lanterna.news, Bodulija.net i Trend51.net

Grad Kastav uključio se u projekt ustupanjem prostora Fortice i svih potrebnih dozvola.

Program se održava u sklopu službenog kulturnog i umjetničkog programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

Preuzeto sa:jazz.hr

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top