MarketingMariner keramika
Mošćenička Draga

Policija nadzirala promet kod M. Drage, motociklist pokušao pobjeći

policija1

Tijekom jučerašnjeg dana na prometnici DC 66 ( Mošćenička Draga-Brestova) proveden je pojačani nadzor vozača, i to s naglaskom na vozače motocikla i mopeda

U provedbi nadzora od 14 do 19 sati sudjelovali su uz policijske službenike Policijske uprave primorsko-goranske  i  službenici Policijske uprave istarske te djelatnici iz Mobilne jedinice carine.

Tijekom provedbe akcije kontrolirano je 49 vozila od kojih je 29 motocikala, devet mopeda i osobnih vozila, kao i dva autobusa.  Pri tome je ukupno utvrđeno počinjenje 30 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvajamo prekršaje motociklista, pa je tako njih pet upravljalo vozilima bez vozačke dozvole, tj. prije  prava na upravljanje, a ostalih pet je evidentirano bez propisanih registarskih oznaka.

Između navedenih je motociklist koji je nepropisno pretjecao kolonu vozila u mjestu Zagore poslije Brestovegdje se i oglušio na policijske znakove zaustavljanja te nastavio kretanje prema Opatiji. Vrlo brzo ga je policija zaustavila na blokadnom punktu i utvrđeno je kako motociklom, marke Kawasaki, upravlja bez istaknute registarske pločice. Po završetku postupanja, prijavljen je za počinjenje tri prekršaja prema odredbama  Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

MarketingMariner keramika

Inače, za vrijeme akcije na spomenutoj dionici nije se dogodila niti jedna prometna nesreća. Ovu vrstu preventivno-represivnih aktivnosti policija će provoditi i u idućem razdoblju kako bi se povećala razina općegstanje sigurnosti prometa na cestama, ali i s ciljemsmanjenja broja nesreća motociklista i njihovog stradavanja, kao i suzbijanja svih oblika kažnjivih radnji.

Via: Fiuman.hr

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top