MarketingMariner keramika
Crna kronika

Na Pasjaku uhvaćen s krivotvorenim dokumentima

Granica (1)

Opatijska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Kosova zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprava. Osumnjičeni je zajedno s još četvero državljana Kosova 3. siječnja pristupio izlaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Pasjak. Prilikom kontrole putnika i vozila policijski službenici Postaje granične policije Rupa posumnjali su da spomenuti posjeduju krivotvorene dozvole boravka u jednoj od država Europske unije.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 35-godišnjak pribavio spomenute krivotvorene dozvole te su ih predočili graničnoj policiji s ciljem ulaska u zemlje Europske unije. Također je utvrđeno kako spomenuti 35-godišnjak ima važeću zabranu ulaska i boravka  u schengenskom prostoru.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 35-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Osim toga, u provedenom postupku sukladno odredbama Zakona o strancima, preostalim  državljanima Kosova donijeta su rješenja o protjerivanju s područja Republike Hrvatske na rok od godine dana te im je određen rok od sedam dana za napuštanje Europskog gospodarskog prostora.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top