MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Turizam

Novi ljudi na čelu LRH

o_368363_1024
izvor: https://lider.media/

U Sudskom registru potvrđeno je da su Liburnija Rivijera hoteli iz Opatije dobili novu Upravu nakon ostavke dosadašnje

Novi predsjednik Uprave LRH je Heimo Waldemar Hirn (umjesto Giorgia Caduma), a član Uprave je Johannes Böck (umjesto Dine Hrelje). Posljedica je to vlasničke promjene iz srpnja, kad je tvrtka Gitone Adriatic kupila 53,94 posto dionica LRH-a od četiri tvrtke Darka Ostoje – SNH ALFA, SNH BETA, SNH GAMA I SN PECTINATUS. Tada je novi većinski vlasnik obavijestio o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, a ovih je dana objavio i cijenu ponude – 4761,17 kuna po dionici, što je tisuću kuna više od zakonske obveze – prosječne ponderirane cijene tri mjeseca prije ponude. Za to Gitone Adriatic treba osigurati 660 milijuna kuna.

Kako smo već pisali, LRH upravlja s 19 hotela na Opatijskoj rivijeri, a grad Opatija i općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga od prodaje svojih 25 posto dionica mogli potencijalno zaraditi oko 360 milijuna kuna. Usporedbe radi, ukupni prihodi proračuna tih lokalnih jedinica za 2019. iznose oko 234 milijuna kuna.

Hirn je prvi čovjek OHM MANAGEMENT GROUPA, koji upravlja opatijskim hotelima Astoria, Bristol i Opatija, te lošinjskim Apoksiomenom, a Böck je na čelu Gitoneovih tvrtki preko kojih je provedeno preuzimanje LRH-a.Apoksiomen hotel -Mali Lošinj

Gitone Adriatic je nova tvrtka, koju je austrijski Gitone osnovao za preuzimanje LRH, a zatim vlasništvo prebacio na svoju drugu novu tvrtku Gitone Kvarner, koji je naknadno vlasnički prebačen pod ingerenciju istoimene tvrtke registrirane u Nizozemskoj.

Prema pisanju medija, iza Gitone-a stoji jedna od najpoznatijih i najbogatijih njemačkih obitelji, Lürssen. Radi se o najznačajnijem svjetskom proizvođaču luksuznih mega jahti, koji je u svom brodogradilištu u Bremen-Vegesacku proizveo većinu najskupljih jahti na svijetu, a proizvode i ratne brodove i brodove specijalnih namjena.

Marketing

 

izvor: Lider media, Goran Litvan

https://lider.media/lider-intelligence/tvrtke-i-karijere/luerssenovi-ljudi-u-opatiji-koga-su-novi-vlasnici-postavili-na-celo-liburnia-riviera-hotela-128524?fbclid=IwAR27g3CDi7GRlWBoUnj3oEMmxCJ0ccXFvJepvmd6H9rnk91kHTL3Qv3vCKI

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top