MarketingVISIT OPATIJA
Opatija

Sjednica Partnerskog vijeća za izradu Plana razvoja Opatije

Partnersko vijeće

U opatijskoj Gradskoj vijećnici održana je prva sjednice Partnerskog vijeća za izradu Plana razvoja Grada Opatije

Plan razvoja strateški je dokument lokalne samouprave koji se planira donijeti do kraja godine. Tiče se svih aspekata života lokalne zajednice. Treba biti usklađen s nadređenim planovima županije i nacionalnom strategijom.

“Plan razvoja odnosi se na srednjoročno razdoblje do 2027. godine. Služit će nam kao strateški orijentir. Također kao podloga prilikom modeliranja pojedinih projekata i povlačenja sredstava iz EU i drugih fondova.” istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Na današnjoj su sjednici Partnerskog vijeća sudjelovali predstavnici područja gospodarstva i turizma. Sudjelovali su i predstavnici društvenih djelatnosti i zdravstva. Isto tako stručnjaci iz područja infrastrukture, javnih tvrtki i ustanova koje djeluju u Opatiji. S ciljem da bi se dobile povratne informacije od svih ključnih dionika.

Predstavnica izrađivača plana, Ariana Vela iz tvrtke Avelant predstavila je koncept temeljem kojeg će biti izrađen Plan razvoja.

MarketingKarneval Opatija

Plan razvoja usmjeren je na četiri ključna prioriteta: konkurentno, moderno i pametno višesektorsko gospodarstvo. Javnu infrastrukturu uz digitalnu tranziciju Grada. Zatim poboljšanje zaštite prostora, okoliša i bioraznolikosti uz ulaganja u zelenu tranziciju društva. Na kraju unaprjeđenje kvalitete života građana, mladih i djece.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top