MarketingKarneval Opatija
Kultura

Legendarni Tom Jones sinoć je zaveo opatijsku publiku

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Koncert Tom

Najiščekivaniji koncert „Ljeta na Ljetnoj 2022.“, u organizaciji Festivala Opatija, sinoć (18. srpnja) je održan na rasprodanoj Ljetnoj pozornici u Opatiji

Legendarni pjevač, trenutno na europskoj turneji kojom promovira svoj 41. studijski album „Surrounded by Time“ izdan prošle godine. Koncert je otvorio upravo pjesmom „I’m Growing Old“ s tog albuma.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Koncert Tom

Na bezvremenske hitove u osvježenom aranžmanu: „What’s new pussycat?“, „It’s Not Unusual“, „Green Green Grass of Home“ i „Delilah“ publika je uglas pjevala i plesala. Zatim je ponovno opčinjeno slušala „smirenije“ izvedbe Cohenove „Tower of Songs“ i novije bluzerske „Lazarus Man“ i „Talking Reality Television“. Legendarni hit „Sex Bomb“ također je počeo prigušeno, da bi naposljetku, na oduševljenje publike, eksplodirao u intenzitetu Jonesovog glasa. Nakon gotovo dvosatne svirke finale koncerta obilježili su hitovi „You Can Leave Your Hat On“ Randyja Newmana, Princeov „Kiss“ i „Great Ball of Fire“ Jerryja Lee Lewisa, Jonesovog najvećeg glazbenog idola.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Koncert Tom

„Ispisana je još jedna divna stranica koja će ući u glazbenu povijest Opatije i Ljetne pozornice: svjetska glazbena legenda Sir Tom Jones održao je izvrstan koncert u Opatiji koji će svima ostati dugo u sjećanju“, naveo je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković.

MarketingVISIT OPATIJA

Simpatičan i dobro raspoložen Tom Jones i odličan prateći bend. Predstavili su gotovo svaku pjesmu čije su interpretacije impresivne. Gotovo kao i u trenutku kada su izdane, bilo da se radi o funky, blues ili rock aranžmanima. Ovaj 82-godišnji „mladić“ pokazao je još jednom svu moć svog markantnog glasa. Glas je to koji se snažno odupire prolaznosti, iznova potvrđujući da će njegovi hitovi pratiti i mnoge nadolazeće generacije.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Koncert Tom

Foto: Foto Luigi Opatija

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top