MarketingMNK Gorovo
Vijesti

Osnovan „Pokret za mlade“

cof

Akcija mladih i Nezavisna lista mladih potpisali sporazum o suradnji

U subotu 25.01.2020. u Rijeci predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša i predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić potpisali su sporazum o suradnji „Pokret za mlade“, kojim su definirana programska načela suradnje u zajedničkom projektu transformacije hrvatskog društva, kreiranju promjena kojima je cilj bolji položaj mladih u Hrvatskoj. Demografska obnova je postavljena kao okosnica političkog programa buduće partnerske suradnje i fokusu je svih naših politika i programa. Zaustavljanje demografskog odumiranja Hrvatske ukupan je i krajnji rezultat naših sveobuhvatnih mjera, koje će osigurati da mladi u našoj zemlji kvalitetno odrastaju, školuju se, pronađu posao, zasnuju obitelj i sretno žive.

„Pokret za mlade shvaća da je poboljšanje položaja mladih u našem društvu pitanje opstojnosti naše države. Boreći se za mlade, mi se borimo za društvo u kojem ćemo sami htjeti živjeti. Kad se borimo za mlade, mi se borimo za sve generacije.“ – istaknuo je gradonačelnik Grada Vrgorca i saborski zastupnik Ante Pranić.

„Pokret za mlade nije vezan samo ovim, upravo potpisanim sporazumom o suradnji. Ono što nas kao pojedince još jače povezuje su naši motivi za bavljenje politikom, i to kako shvaćamo politiku. Svojim dosadašnjim radom pokazali smo da je drugačija politika moguća. To je prava snaga ovog partnerstva.“ – izjavio je Vjekoslav Rubeša, predsjednik Akcije mladih i vijećnik u Gradu Kastvu.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Vedran Duvnjak, potpredsjednik Nezavisne liste mladih, vijećnik Grada Solina, najmlađeg grada u Hrvatskoj, istaknuo je: „Upravo zbog toga što Pokret za mlade u svoj fokus stavlja ključni problem našeg društva, mi preuzimamo veliku odgovornost, jer nipošto ne smijemo iznevjeriti očekivanja građana koji podrže našu viziju rješenja.“

„U idućim tjednima, nizom aktivnosti planiramo javnosti i građanima predstaviti Pokret za mlade, naše programske prioritete: reformu predškolskog i školskog sustava odgoja i obrazovanja, položaj mladih na tržištu rada, stambenu politiku zasnovanu na potrebama mladih, smanjenje dobne granice za izbore, digitalnu transformaciju društva, održivi razvoj i energetsku tranziciju, poticajno okruženje za razvoj civilnog sektora i razvoj amaterskog sporta.“ – izjavio je Bojan Kurelić, glavni tajnik Akcije mladih, vijećnik u Općini Viškovu.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top