MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Sport

Trojan Maloku najavio sutrašnji derbi Opatije i Orijenta na Kantridi

47f10576dbc00f482267d91a9827aa16_L
foto: sportcom.hr

Razumijem predsjednika Orijenta 1919, ali morao sam odlučiti hoću li se potpuno posvetiti nogometu ili ću morati nastaviti raditi, objašnjava Maloku iznenadni odlazak s Krimeje

Prenosimo intervju portala Sportcom.hr s Trojanom Malokuom, Opatijskim pojačanjem pristiglim iz stogodišnjaka s Krimeje.

Opatija i Orijent 1919 sutra, 27.09.2020., na Kantridi s početkom u 17.00 sati igraju prvi drugoligaški derbi u povijesti, a povijest nije baš jučer počela. Opatija će iduće godine proslaviti 110., Orijent 1919 je prošle godine proslavio 100. rođendan!

Poviješću se bave povjesničari, nogomet igraju nogometaši Opatije i Orijenta 1919 među kojima je jedan iznenadio, kada je nakon 1. kola iz Orijenta 1919 otišao u Opatiju.

Trojan Maloku taman je počeo standardno igrati za Orijent 1919, odigrao je jako dobro uzvratnu utakmicu kvalifikacija protiv Istre 1961 u Puli, odigrao je utakmicu 1. kola protiv Osijeka II u Osijeku i otišao s Krimeje. Zašto?

– Škakljivo pitanje! Taman sam počeo igrati, sve je bilo super, kada sam počeo pričati s predsjednikom oko uvjeta. Nisam tražio ništa posebno, tada sam morao raditi i igrati nogomet, što mi je postajalo sve teže. Predsjednik je rekao da mi ne može dati više, da sam tek počeo igrati, da nije siguran u mene… Razumijem predsjednika, ali morao sam odlučiti hoću li se potpuno posvetiti nogometu ili ću morati nastaviti raditi… Sva sreća da me Zoran Bogolin prihvatio, već je imao stabilnu momčad koja je ušla u drugu ligu. Dobro su me prihvatili, odmah sam počeo igrati, na kraju se sve dogodilo kao što sam htio. Bio sam malo skeptičan, ali sada sam jako zadovoljan sa svime, napravio sam najbolji potez koji sam mogao, kaže Maloku koji je u dresu Opatije počeo igrati jako dobro:

– To je najvažnije. Posvetio sam se više nogometu, prije sam morao raditi, a nisam naviknuo na to, govori Maloku.

Budući da je polivalentan igrač, Malokua treneri često rotiraju po desnoj strani u sredini i na boku, još uvijek se nije isprofilirao:

– Mogu pokriti dosta pozicija što mi je na početku karijere bio problem. To izgleda dobro, ali treneri bi mi znali reći da ne znaju gdje da me stave! Igor Jovićević me u Dinamu II usavršavao na desnom beku, ta mi pozicija najbolje odgovara taktički, osjećam da mi najbolje leži, smatra Maloku.

Jedan je podatak posebno zanimljiv, iako Maloku ima samo 23 godine, Opatija je postala jubilarni, deseti klub u karijeri, a tako se ne može steći kontinuitet:

– Previše klubova, svjestan sam toga! Tako se događalo! Mislim da je Opatija klub gdje ću baciti sidro i objesiti kopačke o klin, ha, ha…, govori Maloku

Marketing

Opatija je postala najugodnije iznenađenje nove drugoligaške sezone, nitko je nije očekivao u vrhu, nešto slično kao Orijent 1919 prošle sezone:

– Nismo ni mi očekivali! Nove momčadi u ligi svi podcjenjuju, a imamo jako dobre igrače, kao momčad dobro smo posloženi, naglašava Maloku.

Igrači Orijenta 1919 u nedjelju sigurno neće podcijeniti Opatiju.

Za derbi momčadi se pripremaju u različitom ozračju: Opatija je iznad, Orijent 1919 ispod očekivanja:

– Orijent 1919 ima jako dobru momčad, vodi ih jako dobar trener, očito treba vremena da se sve posloži otkada je došao novi trener. Nije Orijentu 1919 ovo mjesto na ljestvici, oni će se sigurno dignuti čim se poslože. Mi smo spremni za nedjelju iako nas je malo iznenadila utakmica protiv Solina, vidjelo se da smo umorni. Igramo u ritmu utorak – subota, nije to lako… Prije smo igrali u tjednu protiv Dubrave po jako teškom terenu, što nas je dosta potrošilo, Solin se odmarao, jer je odgodio utakmicu s Hajdukom II. Nakon Orijenta 1919 opet igramo u tjednu protiv Hrvatskog dragovoljca, pa onda protiv Osijeka II… Sve teške utakmice, kaže Maloku.

Nogometnu javnost zainteresirala je spekulacija da bi braća Maloku mogla zajedno igrati u Opatiji, stariji brat Elvir slobodan je igrač:

– Ne znam što da kažem! Nikada ne znaš kako će se nekom igraču razvijati karijeru, ali trenutačno to nije realno! Ako Opatija uđe u prvu ligu, sve je moguće, ha, ha… Izbrišite ovo zadnje, ha, ha…

Trojan Maloku asistira Baltazaru Bogolinu za pogodak protiv Solina

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top