Marketing
Sport

Opatija u Čakovcu doživjela svoj prvi poraz na gostovanjima

10bde1ad3f7be9eed7509914f4ce1fdf_L
foto:Sportcom

Kako donosi Sportcom nogometaši Opatije su u 12 .kolu 2.HNL doživjeli svoj prvi poraz. Do 50. minute i isključenja Mohorovičića Opatija je već gubila 3:0, tako da je crvenim kartonom u potpunosti onemogućila povratak u utakmicu i rezultatsku neizvjesnost.

Druga HNL – 12. kolo

MEĐIMURJE – OPATIJA 3:0

SRC Mladost. Bez gledatelja

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Igrec (8), 2:0 Havelka (18), 3:0 Čovo (47)

Žuti kartoni: Maloku, Mohorovičić (Opatija)

Crveni karton: Mohorovičić (50, drugi žuti karton)

MEĐIMURJE: Jesenović, Đurak (62 Gogić), Hranilović (46 Kuzminski), Glavina (46 Lovrić), Brcković, Mamić (46 Radošević), Hairlahović, Havelka (72 Svetić), Igrec, Mijić

OPATIJA: Iveša, Maloku (74 Pintarić), Jukičić, Zgrablić, Bertoša, Mohorovičić, Glavaš, Weitzer (52 Malinić), Bogolin (60 Fumić), Matulja (46 Pejanović), Junuzović (46 Bjelanović)

Nogometaši Opatije doživjeli su prvi poraz na gostovanjima, u Čakovcu je opatijska obrana primila isto pogodaka kao u pet prethodnih utakmica na gostovanjima ove sezone.

Iza statistike kriju se isforsirane pogreške opatijskih braniča, dvaput je domaća momčad na početku iskoristila propuste u postavljenoj opatijskoj obrani.

U 8. minuti Igrec je ušao zdesna i poslao loptu u mrežu kraj Iveše – 1:0.

MarketingMNK Gorovo

U 18. minuti ispala je iz igre lijeva strana opatijske obrane, Igrec je izašao na čistinu zdesna, odigrao Hairlahoviću, koji je poslao loptu ispred Iveše, dotrčao je Havelka i skrenuo loptu u mrežu – 2:0.

Još je dvaput u prvom dijelu najopasniji domaći napadač bio blizu pogotka: u 11. minuti Igrec je iz blizine loptu poslao u Ivešu, u 36. minuti Igrec je umalo ispred Iveše stigao na prizemni ubačaj slijeva.

Nikakvih opasnosti za vratara Jesenovića do odmora nije bilo, tranzicija nije funkcionirala, Opatija nije uputila ni jedan udarac u okvir domaćih vratiju ako se ne računa Junuzovićev (44) pogodak iz očiglednog zaleđa.

Početkom drugoga dijela trener Zoran Bogolin promijenio je dvojicu igrača, nije uspio promijeniti način igre prije nego što se promijenio rezultat.

Možda zbog toga što je Goran Vincetić obavio čak tri zamjene, izgleda da trener Međimurja nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi.

U 47. minuti Čovo je iskoristio još jednu konfuznu reakciju opatijske obrane i iz blizine zatresao mrežu – 3:0.

U 50. minuti Mohorovičić je s leđa zaustavio Radoševića, dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton, Opatija je nastavila igrati s desetoricom igrača.

Utakmica je otada izgledala paradoksalno, opatijska momčad bolje je zatvarala (među)prostore s igračem manje, do kraja utakmice nisu se igrači Međimurja više ni jednom pojavili ispred Iveše.

U završnici utakmice opatijska momčad čak je počela izgledati opasnije u završnici, u 82. minuti Pejanovićev udarac obranio je Jesenović, pritisnula je Opatija domaćina na kraju utakmice…

Popravila je barem dojam ako već nije uspjela popraviti rezultat.

Rezultati ostalih utakmica: Dubrava – Rudeš 0:0, Hrvatski dragovoljac – Sesvete 3:2, Inter – Kustošija 2:2

55555

Zadnje novosti

To Top