MarketingModerato
Vijesti

Croatia Rally donosi globalnu promociju Hrvatske vrijednu 40 milijuna eura

WRC Croatia Rally 2021 (1)

Snimke iz Hrvatske prenosit će se u više od 150 zemalja diljem svijeta, a WRC godišnje prati 836 milijuna gledatelja

Zagreb, 15. travnja 2021. – Samo sedam dana preostalo je do početka najvećeg sportskog događaja u Hrvatskoj ove godine – Croatia Rallyja, treće etape Svjetskog prvenstva u reliju (WRC). Riječ je o sportskom spektaklu najviše razine koji će Hrvatsku staviti na automobilističku kartu svijeta, a osim sportske veličine, događaj donosi i značajan gospodarsko-turistički utjecaj.

Analize pokazuju da je samo vrijednost globalne medijske vidljivosti za Hrvatsku od Croatia Rallyja preko 40 milijuna eura. Osim medijske vrijednosti, Croatia Rally ima i veliki značaj za imidž Hrvatske jer našu zemlju pozicionira na kartu svijeta obožavatelja auto-moto sporta koji će ove godine svoje idole pratiti putem tv ekrana i digitalnih platformi, dok se u narednim godinama očekuje i njihov dolazak u većem broju.

“Iako su nas koronavirus i restrikcije spriječile da realiziramo sve ideje koje smo imali, Croatia Rally će nam i ove godine donijeti globalnu vidljivost među stotinama milijuna obožavatelja WRC-a diljem svijeta. Važno je da pokažemo FIA-i i WRC Promotoru da smo pouzdan partner i opravdamo ogromno povjerenje koje su nam dali. Siguran sam da ćemo, zahvaljujući vrijednom timu koji danonoćno radi te našim vjernim partnerima uspjeti u tom naumu i pokazati da Hrvatska zaslužuje biti domaćinom ovog velikog događaja”, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Pod strogim epidemiološkim standardima u Zagreb stiže 1.200 sudionika natjecanja – vozača i pratećeg osoblja, a događaj će online ili uživo  pratiti oko 1.500 novinara i snimateljskih ekipa.

“Sport je još jednom u funkciji ambasadora  brendiranja hrvatskog turizma, jer je to izvrstan neizravan način da se privuče pažnja svjetske javnosti i kreira zanimanje za Hrvatsku. Globalni publicitet sa snažnim medijskim dosegom koji dobivamo sudjelovanjem u WRC-u ima snažniji učinak na potencijalne potrošače u turizmu u odnosu na plaćeno oglašavanje turizma, te tako predstavlja vrlo efikasan sastavni dio integrirane marketinške komunikacije Hrvatske kao turističke destinacije”, naglašava Sanja Čižmar, konzultantica u hotelijerstvu i direktorica tvrtke 505 savjetovanje.

Kao primjer zemlje koja je vrlo dobro iskoristila potencijal Svjetskog prvenstva u reliju često se ističe Portugal. Studije pokazuju da je izravna potrošnja obožavatelja, organizacije i timova tijekom Relija Portugal 2019. premašila 73 milijuna eura. A upravo se s Portugalom koji je odlično iskoristio potencijal organizacije etape WRC-a, vrlo često uspoređujemo u turističkom smislu.

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top