Marketing
Sport

FRACASSO NASCAR GP OF CROATIA 14. i 15. studenog na Grobniku

125275199_4640215769383265_1144979359070431813_o

 U restoranu MoLo održana je konferencija za medije na kojoj je  predstavljeno automobilističko natjecanje europskog ranga “FRACASSO NASCAR GP OF CROATIA” na rasporedu 14. i 15. studenog 2020. na Automotodromu Grobnik. Riječ je o utrci koja se prvi puta održava u Hrvatskoj te će ugostiti svjetska imena sportskih automobilista. Hrvatsku predstavlja jedan od najtrofejnijih domaćih vozača, Dubrovčanin Niko Pulić

Po završetku konferencije, zainteresirani su se mogli upoznati s tehničkim karakteristikama automobila posebno pripremljenim za ovu vrstu natjecanja, a koja su bila parkirana ispred samog restorana na opatijskom mulu. Riječ je o vozilu marke “mustang” iz tima bivšeg vozača Formule 1 Alexa Caffia koji će vozitii Niko Pulić .

Nakon što je prije nepunih mjesec dana Hrvatska dobila potvrdu domaćinstva Svjetskog prvenstva u reliju (WRC), – u Hrvatsku stiže NASCAR, objavio je Hrvatski auto i karting savez (HAKS).

Hrvatska i Automotodrom Grobnik 14. i 15. studenog 2020. ugostit će jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja Starog kontinenta NASCAR GP. Usporedbe radi, u Europi NASCAR je pandan Formuli 1.

Naime, zbog epidemiološke situacije i restrikcija uzrokovanih pandemijom Covida-19, Hrvatska će zamijeniti treću utrku NWES prvenstva koja se istoga datuma trebala održati u Češkoj. “U ovako izazovnoj i nesigurnoj situaciji, moramo biti odgovorni i sigurnosti dati prioritet. Tužno je odgoditi Češku za 2021., ali trenutno je ovo najbolja odluka za sve. Sretni smo što u Hrvatskoj razvijamo novi događaj i to s vrlo motiviranim partnerima s Automotodroma Grobnik”, izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin nakon posjete grobničke piste.

“Hrvatska obala je u ovo doba godine prekrasna. Rijeka je savršena lokacija, a grobnička pista brza, tehnički zahtjevna, fascinantna! Entuzijastični smo što NWES vozačima i timovima možemo ponuditi novi izazov i radujemo se prvom hrvatskom NASCAR GP Croatia”, dodao je.

“Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak prema atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima za publiku. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao sva poboljšanja koja smo učinili na samoj stazi i cijelom objektu zadnjih godina. Jedan od naših ciljeva je pružiti podršku Hrvatskom auto i karting savezu i njegovom predsjedniku Davorinu Štetneru, vjerujući da je zajednička suradnja neizbježna za budućnost autosporta i vozača kako bi mogli nastupiti na natjecanjima višeg ranga.”

Marketing

“Sve ovo čini nas sretnima unatoč ovoj izazovnoj godini i daje nam za pravo vjerovati da će iduća godina donijeti neke nove sportske izazove”, izjavio je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Žiković.

“Posebna zahvala Roniju Voskionu za uspješnu organizaciju konferencije u prostorima Molo restorana “,  dodao je as automobilizma Niko Pulić.

 

55555

Zadnje novosti

To Top