MarketingMariner keramika
Vijesti

Posljednja ovogodišnja sjednica Županijske skupštine, 25 novozaraženih

press

Posljednja sjednica Županijske skupštine u ovoj godini održat će se u četvrtak 17. prosinca u dvorani opatijskog hotela Royal, najavio je na današnjem redovnom susretu s novinarima predsjednik Skupštine Erik Fabijanić. „Na dnevnom redu je ukupno 11 točaka, među kojima su odluka o boravišnoj pristojbi, tri su točke vezane uz  izbor i imenovanja, koncesioniranje na pomorskom dobru, zatim izvještaj Savjeta za zdravlje, kao i nastavak investicija za daljnji razvoj Platka“, rekao je Fabijanić.

Pročelnik Ureda Županije Goran Petrc izvijestio je o usvojenom godišnjem planu raspisivanja natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro od strane udruga i drugih neprofitnih  organizacije. Istaknuo je da će za tu namjenu iz proračuna biti isplaćeno 8,5 milijuna kuna kroz 9 natječaja koji će se raspisati tijekom 2021. godine. Petrc se ukratko osvrnuo i na Izvješće o požarnoj sezoni, tijekom koje je u razdoblju od 1. lipnja do 30. rujna ove godine zabilježeno ukupno 1261 intervencija vatrogasnih službi. Od tog broja 926 bile su intervencije zbog tehničkih kvarova, a 325 zbog požara. Dodao je kako se već nekoliko godina bilježi rast upravo tih tehničkih intervencija u odnosu na požarne.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan informirao je o rasporedu sredstava za sufinanciranje projekata ravnomjernog razvitka za što je u ovoj godini izdvojeno 3.050.000 kuna, od čega unazad dva tjedna 1,7 milijuna kuna. Sredstva su to za sufinanciranje projekata jedinica lokalne samouprave i njihovih komunalnih društava, a pored toga kroz Fond za Gorski kotar PGŽ izdvaja i dodatnih 1,5 milijuna kuna za goranske općine i gradove. „I u proračunu za sljedeću godinu predviđeno je za ovu namjenu 4,5 milijuna kuna“, rekao je Krpan.

MarketingMariner keramika

Epidemiologinja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Danijela Lakošeljec izvijestila je da je danas u Županiji evidentirano 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ali testirani su samo oni hitni, njih 223. Tijekom posljednja 24 sata 394 osobe su ozdravile. “Treba istaknuti kako bez obzira na visok broj novozaraženih  osoba što bilježimo zadnjih dana, udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih već neko vrijeme ostaje stabilan, kreće se oko 30 posto, što ukazuje kako se približavamo “krovu” ovog drugog snažnog epidemijskog vala“, rekla je Lakošeljec. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata je 150, od kojih je 19 osoba na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana, nažalost, je preminulo pet osoba.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top