MarketingModerato
Vijesti

Koordinacija savjeta mladih PGŽ-a

Koordinacija 1

S radom započela Koordinacija savjeta mladih s područja Primorsko-goranske županije

Ove je srijede, 18. prosinca, Savjet mladih Općine Kostrena u suradnji sa Savjetom mladih Primorsko-goranske županije organizirao 1. sjednicu Koordinacije savjeta mladih Primorsko-goranske županije u vijećnici Općine Kostrena.

Sastanku se odazvalo 17 sudionika iz općinskih i gradskih savjeta mladih s područja Primorsko-goranske županije. Predsjednik Savjeta mladih Općine Kostrena Tomislav Štimac i predsjednik Savjeta mladih Primorsko-goranske županije Robert Matić zajedno su otvorili sastanak te je nakon uvodne riječi domaćina Robert Matić u ime županijskog savjeta prezentirao trenutnu analizu stanja savjeta mladih u Primorsko-goranskoj županiji.

– Prema posljednjim podacima u Primorsko-goranskoj županiji tek 9 jedinica lokalne samouprave ima osnovan savjet mladih što je porazna brojka kada se uzme u obzir da u Primorsko-goranskoj županiji ima 36 jedinica lokalne samouprave. Naš cilj je da u suradnji s ostalim savjetima mladih osvijestimo lokalne čelnike kako je potrebno uključiti mlade u procese donošenja odluka i na taj način pomognemo uključivanju mladih u zajednicu u kojoj žive.  Nakon predstavljene analize, svi sudionici sastanka složili su se da je veliki problem zainteresirati mlade da sudjeluju u aktivnostima koje se tiču njihovog statusa u zajednici (radionice, fokus grupe, radne skupine i sl.). Kao odgovor na ovaj problem predloženo je da savjeti mladih s područja Primorsko-goranske županije organiziraju zajedničke aktivnosti kako bi se uključilo što više mladih te detektirali oni problemi u društvu koji najviše muče mlade osobe.

Koordinacija savjeta mladih PGŽ zamišljena je kao platforma za razmjenu primjera dobre prakse i kontinuirano informiranje savjeta mladih, zajedničku analizu prisutnih problema mladih te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima vlasti, a uključuje sve savjete mladih jedinica lokalne samouprave u PGŽ. U planu je i suradnja sa savjetima mladih iz okolnih županija poput Istarske i Ličko-senjske županije.

MarketingMuzej turizma

Drugi dio sastanka bio je posvećen raspravi o predlaganju mjera za mlade jedinicama lokalne samouprave na području Primorsko-goranske županije te raspravi o potrebama mladih, aktivizmu mladih u današnjem društvu, građanskoj i političkoj pismenosti mladih te načinima provedbe lokalnih i regionalnih programa za mlade. Posebni naglasak stavljen je na samozapošljavanje te poticanje poduzetništva mladih, kao i rješavanje stambenog pitanja.

Cilj Koordinacije savjeta mladih Primorsko-goranske županije za 2020. godinu je uključivanje mladih u procese donošenja odluka kroz poticanje osnivanja savjeta mladih na lokalnoj razini. Zatim, okupljanje i aktiviranje mladih ljudi, rad na prepoznatljivosti savjeta mladih s ciljem privlačenja mladih da doprinesu radu samih savjeta svojim idejama i prijedlozima kako bi poboljšali život što većem broju mladih s područja Primorsko-goranske županije.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top