MarketingMariner keramika
Regija

Kako pokrenuti savjete mladih u jedinicama lokalne samouprave

IMG_20190717_113546

Potaknuti pozitivne procese koji bi rezultirali osnivanjem savjeta mladih

Savjet mladih Primorsko-goranske županije u srijedu 17. srpnja 2019. godine organizirao je sastanak s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava s područja Primorsko-goranske županije koje nemaju formiran savjet mladih.

Jedan od ciljeva Savjeta mladih Primorsko-goranske županije je potaknuti pozitivne procese koji bi rezultirali osnivanjem savjeta mladih u svim jedinicama lokalne samouprave na području Županije.

Radi postizanja navedenog cilja, održan je sastanak na kojem se raspravljalo o proceduralnim mogućnostima osnivanja savjeta mladih te su predloženi načini rješavanja problema sa kojim su se susretale jedinice lokalne samouprave, odnosno predstavnička tijela prilikom formiranja savjeta mladih. Kao jedan od glavnih prijedloga je iskorištavanja mogućnosti osnivanja zajedničkog savjeta mladih što je definirano Zakonom o savjetima mladih te aktivnije informiranje mladih o važnosti savjeta kao tijela koje može doprinijeti unaprjeđenju njihovog položaja u društvu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici 12 jedinica lokalnih samouprava Primorsko-goranske županije koji su iskazali zadovoljstvo da je Savjet mladih Primorsko-goranske županije prionuo u rješavanje problema, a nastoji i postići primjer dobre prakse.

MarketingMariner keramika

Za napomenuti je da od 36 gradova i općina u Primorsko goranskoj županiji osnovano je 10 lokalnih savjeta mladih, dok je prema zadnje dostupnim podacima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (podaci iz 2017. godine) osnovano samo 106 savjeta mladih od 576 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave na području Republike Hrvatske, što se nastoji ovim sastankom i potencijalnim uspjehom inicijative poboljšati.

 

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top