MarketingMariner keramika
Opatija

Započinje projekt “Dostojanstvena starost u vlastitom domu”

20210802_135537

U Opatiji je održana početna press konferencija EU projekta „Dostojanstvena starost u vlastitom domu – socijalne usluge Urbane aglomeracije Rijeka“ u kojem je nositelj Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, a partner Općina Viškovo. Ukupna vrijednost projekta je 1.987.142,26 kuna i u cijelosti se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projekt će trajati 2 godine.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Opatija Roberto Žigulić kazao je da će projekt djelomično ublažiti problem nedostatka kvalitetnih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga jer će se osobama starijim od 65 godina i osobama s invaliditetom omogućiti potrebna skrb i njega u vlastitom domu, što će svakako smanjiti broj korisnika institucionalne skrbi.

– Osim pomoći u kući i obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti, korisnicima će se podići razina socijalizacije kroz komunikaciju i druženje kako se ne bi osjećali usamljeno. Kroz projekt ćemo na području Općine Viškovo nabaviti i određenu količinu medicinske opreme te vozilo s kojim će dostavljač koji će se zaposliti dostavljati opremu korisnicima. Zaposlit će se i voditelj te koordinator projekta, istaknula je u ime projektnih timova obaju partnera voditeljica Odsjeka ureda načelnika Općine Viškovo Irena Gauš.

20210802_135235-(800×450)

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor je istaknula kako će se kroz ovaj projekt nastaviti pružati usluga opatijskih gerontodomaćica koje su dosad bile zaposlene kroz projekt “Zaželi”.

– Naše gerontodomaćice nastavit će pružati pomoć dosadašnjim korisnicima, a broj ljudi o kojima skrbimo ćemo i proširiti. Tri gerontodomaćice brinut će o trideset starijih osoba na području Opatije, kazala je ravnateljica Pahor.

MarketingMariner keramika

Zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić zahvalila je svima uključenima u realizaciju ovoga projekta kroz koji će mnogi Opatijci starije životne dobi dobiti važnu pomoć u svakodnevnom životu, a važna je činjenica i da se kroz projekt osigurao kontinuitet zapošljavanja već educiranih gerontodomaćica.

Na konferenciji je predstavljeno i novo vozilo koje je nabavljeno sredstvima europskog projekta.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top