MarketingMariner keramika
Opatija

5.435.000,00 kn za dogradnju vrtića Veprinac

veprinac_125559.jpg.axd

Dogradnju nove zgrade koja će imati dvije etaže

Prijavljenom projektu Grada Opatije, za dogradnju zgrade u kojoj je smješten dječji vrtić i područna škola Veprinac, odobreno 5 milijuna i 435 tisuća kuna bespovratnih sredstava iz europskog fonda na natječaju za provedbu podmjere 7.4 Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga na ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu, objavila je jučer Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Radovi na dogradnji vrtića trebali bi početi krajem srpnja ove godine i trajati 18 mjeseci. Zgrada će se dograditi sa sjeveroistočne strane što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom.

Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Područne škole Veprinac te u njemu postoji jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa. Trenutačno je u njemu upisano 27 djece, a cilj je dograditi i proširiti vrtićki prostor za veći kapacitet.

MarketingMariner keramika

Projekt podrazumijeva dogradnju nove zgrade koja će imati dvije etaže. U etaži prizemlja nalazit će se glavni ulaz, dva prostora za dnevni boravak 30-ero djece kao i prostor za odgajatelje s garderobom i sanitarnim čvorom. Suteren će sadržavati još jedan prostor za boravak do 20-ero djece. Obnovljeni vrtić imat će sve potrebne, unutarnje i vanjske sadržaje za boravak djece dok će dvorište imati tri, djelomično natkrivena igrališta.

Vrijednost gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, koji će moći smjestiti oko 50 djece, iznosi 6.794.646,31 od čega se 5.435.717,05 kuna biti pokriveno bespovratnim sredstvima iz EU fondova dok će ostatak financirati Grad Opatija. Novi bi vrtić s radom trebao krenuti u siječnju 2021. godine. Dogradnjom novog prostora vrtića poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji, što bi kao posljedicu moglo smanjiti odlazak mladih radno aktivnih stanovnika i obitelji s djecom.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top