MarketingMariner keramika
Vijesti

Otvoren natječaj za izgradnju marine Porto Baroš, radi se o koncesiji vrijednoj miljardu i 165 milijuna kuna

rijeka-ivo-biocina_1

Novi list javlja, a Kult Plave Kamenice prenosi, da je hrvatska Vlada raspisala javni natječaj za izgradnju marine Porto Baroš u Rijeci. Radi se o koncesiji na trideset godina vrijednoj milijardu i 165 milijuna kuna. Porto Baroš obuhvaća105.887 kvadratnih metara, a imat će 500 vezova. Natječaj za Porto Baroš trenutno je najveća turistička investicija u Hrvatskoj, i uvjerljivo najveća u području nautičkog turizma uopće.

Lani je nautički turizam velikim dijelom pridonio ukupnom hrvatskom turističkom prihodu. Nautički se turizam pokazao puno otpornijim na epidemiju od svih drugih turističkih grana.

Jasno je da je jačanje nautičkog turizma jedan od strateških resursa hrvatske turističke industrije. Utoliko je izgradnja marine Porto Baroš događaj od prvorazredne nacionalne važnosti.

Izgradnja Porto Baroša mogla bi dramatično promijeniti Rijeku, jedan od najljepših hrvatskih gradova čiji je karakter ostao zarobljen u drugoj polovici dvadesetog stoljeća.

MarketingMariner keramika

Rijeka se i dalje ponaša kao da je grad radničke klase koje ondje u stvarnosti gotovo da i nema, državnih službenika i umirovljenika. Zbog takvog je mentaliteta Rijeka izrazito antituristički grad, što je apsurdno s obzirom na njen položaj. Izgradnja Porto Baroša mogla bi napokon pretvoriti Rijeku u moderni turističko-kulturni centar sjevernog Jadrana. Natječaj za koncesiju za Porto Baroš bit će otvoren šezdeset dana.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top