Hrvatski JEUNES RESTAURATEURS od ove godine ima dva nova člana
Riječ je o Navisu, istoimenom restoranu luksuznog opatijskog hotela, i o konobi Zijavica na samoj plaži u Mošćeničkoj Dragi.
JRE/ JEUNES RESTAURATEURS je udruga mladih ugostitelja i kuhara koji svoj talent i strast prema hrani žele podijeliti s istomišljenicima. Ukupno broje preko 350 restorana i 160 hotela, raspoređenih u 15 zemalja: Australija, Austrija, Belgija, Hrvatska, Njemačka, Francuska, Irska, Italija, Nizozemska, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Španjolska, Švicarska i Velika Britanija.
JRE kuhari kombiniraju izvanredan talent, duboku strast prema kuhinji, ljubav prema lokalnim proizvodima i snažan osjećaj tradicije. Njihova kuharska stručnost uparena s izvanrednom atmosferom njihovih restorana nudi uistinu nevjerojatno iskustvo.
Navis je unatrag tri godine značajno napredovao u svim segmentima restoranskog biznisa. Chef Tino Sinožić postao je jedan od najdarovitijih modernih interpretatora kuhinje sjevernog Jadrana, vinska karta spada među najbolje na Kvarneru, a servis je dostigao iznimno visoke profesionalne standarde. Navisov je stalni napredak prvo nagrađen opravdanom Michelinovom preporukom, a sada i ulaskom u JRE, organizaciju koja okuplja dobar broj prestižnih hrvatskih restorana.
U JRE je ušla i konoba Zijavica, neodoljiv lokal na plaži u Mošćeničkoj Dragi, gdje maštoviti chef Stiven Vunić skoro cijeli svoj meni bazira isključivo na dnevnom ulovu ribe i rakova. Zijavica je, ustvari, jedan od najuzbudljivijih ribljih restorana na Kvarneru, s izvrsnim odnosom cijene i kvalitete.
Članstvo u JRE otvoreno je za mlade ugostitelje i kuhare mlađe od 42 godine. Međutim, kada članovi navrše 50 godina, dobivaju status „počasnog“ i pridružuju se JRE-ovom „Table d’Honneur“ kao što je to npr. Danijela Kramarić iz Plavog podruma u kategoriji someliera.
Prenosimo sa Kult plave kamenice
Redakcija portala Rivijera News. Regionalni news portal za društvena zbivanja.
Svakodnevno objavljujemo vedre priče s područja Opatijske rivijere.