Vijesti

Župan Komadina čestitao prof. emeritusu Pavlu Komadini na biografskoj knjizi „Sve moje plovidbe“

prijem1

Župan Zlatko Komadina primio je prof.emer.dr.sc. Pavla Komadinu te mu čestitao na nedavno objavljenoj biografskoj knjizi „Sve moje plovidbe“ u izdanju Sveučilišta u Rijeci. Rekao je da uz tako dug i sadržajan profesionalni put, pomorca, sveučilišnog profesora, dekana, dužnosnika u Vladi Ivice Račana, knjiga predstavlja vrijedno svjedočenje događanja vezanih uz pomorsku industriju, obrazovanje pomoraca, kao i pomorsku politiku.

U razgovoru su se dotakli i dugogodišnje suradnje te aktivnosti prof. Komadine u tijelima županijske uprave. Poklanjajući županu svoju knjigu, prof. Komadina rekao je da niti na 300 stranica nije stalo sve što je htio napisati, prisjetiti se svih ljudi i događaja koji su na razne načine obilježili njegov profesionalni put. Dodao je da su ”Sve moje plovidbe” četvrta knjiga edicije o professorima emeritusima, koju Sveučilište u Rijeci izdaje u sklopu očuvanja sveučilišne baštine.

Župan Komadina uvaženom profesoru, dugogodišnjem suradniku i prijatelju poklonio je foto monografiju „Putovima Frankopana“.

55555

Zadnje novosti

To Top