MarketingMariner keramika
Opatija

Posjet srednjoškolaca iz Nice

20220608_144237-2048×1152 (1)

U opatijskoj gradskoj vijećnici održano je primanje učenika prestižne srednje škole za turizam i ugostiteljstvo Paul Augier iz Nice koje su održali gradonačelnik Fernando Kirigin, ravnatelj Razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić te direktor poslovnog razvoja tvrtke LRH d.d. Igor Nekić.

Razmjena učenika unutar Erasmus programa ostvarena je dogovorom Regionalne razvojne agencije PGŽ i francuske škole zahvaljujući sudjelovanju Razvojne agencije u formatu Erasmus projekta Career Gardens zajedno s institucijama gradova Nice, Leipziga i Graza.

Ovaj projekt naglasak stavlja na međusobnu hibridnu poslovno-praktičnu nastavu učenika u tvrtkama navedenih regija. U Opatiji boravi 23-oje francuskih učenika u pratnji nastavnika i oni će sljedećih mjesec dana obavljati stručnu i praktičnu nastavu, osposobljavajući se u najkvalitetnijim objektima tvrtke Liburnija rivijera hoteli.20220608_144237-2048×1152 (1)

Ovom učeničkom razmjenom nastavlja se partnerski odnos Regionalne razvojne agencije i Grada Opatije s gradom Nicom kroz nekoliko projekata.

Zajednički razvoj i očuvanje obje rivijere, koncept pametnog i održivog turizma, razmjena eksperata koja je rezultirala dolaskom jednog od najboljih francuskih Michelin chefova u Opatiju 2020. godine te posjet nastavnika opatijske Ugostiteljske škole francuskoj školi Paul Augier u Nici čime su se upoznali s novim formatima, oblicima i metodama nastave, samo su neki od planiranih zajedničkih projekata, istaknuo je ravnatelj Razvojne agencije PGŽ Vedran Kružić.

– Vaš dolazak na praksu u naš grad veliko je priznanje opatijskom turizmu, Gradu Opatiji i tvrtki LRH koji su odabrani među mnogim turističkim destinacijama kao mjesto vrhunskog turizma na kojem učenici vaše prestižne škole mogu mnogo toga naučiti, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin koji je učenicima prezentirao baštinu i turističku priču Opatije te ih pozvao da ove subote uživaju na Ljetnoj Balinjeradi.

MarketingMariner keramika

Direktor poslovnog razvoja LRH d. d. Igor Nekić učenicima je poručio da su zaposlenici vodećeg opatijskog hotelijera već primijetili kako su učenici vrlo kreativni i zainteresirani za učenje te spremni na suradnju te im zaželio uspješno školovanje i profesionalno ostvarenje kroz buduće karijere.

Regionalna razvojna agencija PGŽ nastavlja razvijati nove projekte s Nicom od kojih se posebno ističe suradnja na razvoju koncepta pametne i održive destinacije u okviru osnovanog Turističkog inovacijskog klastera u Opatiji.

 

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top