MarketingMariner keramika
Opatija

Gradonačelnik Kirigin poziva građane Opatije na samopopisivanje

popis2021

Pozivam građane Opatije da se, ukoliko to još nisu učinili, a imaju mogućnosti za to, samopopišu i time olakšaju sebi i svojim ukućanima, kao i organizatorima popisivanja provođenje cijeloga postupka. I sam sam obavio samopopisivanje svojega kućanstva, što je učinila i moja zamjenica. Radi se o o vrlo jednostavnom popunjavanju potrebnih podataka, za što je potrebno izdvojiti prosječno 20 minuta vremena, poručio je gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin.

Za razliku od dosadašnjih popisa stanovništva, za koje su se podaci prikupljali na tiskanim obrascima, za Popis 2021. podaci se prikupljaju digitalno. Modernizacija načina prikupljanja podataka ubrzat će njihovu obradu i pojeftiniti cjelokupnu provedbu.

Podsjetimo, prvi digitalni Popis 2021. provodi se u dvije faze, od kojih je prva faza SAMOPOPISIVANJE, a druga TERENSKO POPISIVANJE.

U prvoj fazi Popisa (SAMOPOPISIVANJE) od 13. do 26. rujna 2021. građani samostalno popisuju sebe i sve članove svoga kućanstva prijavom u elektronički sustav e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica – jedno kućanstvo, što znači da ako se i više članova u kućanstvu koristi sustavom e-Građani, samo jedan član kućanstva popisuje ostale članove kućanstva, kućanstvo i stan.

U drugoj fazi Popisa (TERENSKO POPISIVANJE) od 27. rujna do 17. listopada 2021. na teren izlaze popisivači koji će, u osobnom intervjuu sa stanovništvom i s pomoću elektroničkih uređaja, popisati sve popisne jedinice koje se nisu samostalno popisale.

MarketingMariner keramika

Situacija nastala zbog pojave bolesti COVID-19 postavila je mnoge izazove u gotovo svim društveno-ekonomskim područjima, pa tako i u provedbi Popisa 2021. Državni zavod za statistiku poduzet će u provedbi Popisa 2021. sve mjere za uspješno provođenje preporuka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Više informacija o Popisu 2021. može se naći na stranici www.popis2021.hr

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top