Vijesti

Počinju radovi na izgradnji nove žičare Radeševo na Platku

platak

Povodom početka radova na izgradnji nove žičare Radeševo na Platku održana je konferencija za medije na kojoj su predstavnici investitora i izvođača radova medijima predstavili projekt i aktivnosti koje će se prilagoditi dinamici i uskladiti s uvjetima predstojeće skijaške sezone.

Primorsko-goranska županija putem Goranskog sportskog centra krenula je u izgradnju nove žičare na Platku koja je povjerena zajednici ponuditelja koju čine tvrtke Strucon i Bartholet Maschinenbau AG. Riječ je o četverosjedežnici duljine 800 metara. Žičara će imati devet stupova i 114 stolica, a na njih 20 bit će instalirani nosači za bicikle. Rok za izvođenje radova je 17 mjeseci.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, istaknuo je kako će se izgradnjom ove suvremene žičare zaokružiti veliki investicijski ciklus ulaganja u Regionalni sportsko-rekreativni i turistički centar – RSRTC Platak čime će postati značajna točka turističkih i rekreativnih zbivanja u Hrvatskoj i regiji. „Do sada smo uložili 70 milijuna kuna, a slijedi dodatnih 30 za žičaru. Da smo na pravom putu govori nam brojka od čak 30 tisuća posjetitelja. Važno je građanima ponuditi sadržaje u cijelom Gorskom kotaru i ovdje, na spoju primorja i gorja na Platku“, istaknuo je župan dodavši da je u konačnici cilj da područje postane zona bazičnih priprema sportaša i kandidature Županije, Delnica i ostalih gradova i općina za Zimsku univerzijadu.

Pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan i pročelnica za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić  također su istaknuli značaj ove povijesne investicije u Platak čija je sadašnja žičara izgrađena prije više od 40 godina.

Direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič osobito je zadovoljan što je ovaj projekt napokon krenuo u realizaciju, unatoč izazovima koje donosi priprema nove skijaške sezone čije će aktivnosti sada biti potrebno uskladiti i s dinamikom gradilišta. Osim izgradnje žičare, izvode se radovi i na sustavu zasnježenja Baby staze i staze Pribeniš koji bi trebalo biti gotovo do prosinca 2021. godine.

Predstavnik izvođača radova Erol Sarvan rekao je kako će se nastojati maksimalno prilagoditi organizaciji rada tijekom skijaške sezone i završiti radove u predviđenom roku.

Unaprijed zahvaljujemo na objavi i srdačno vas pozdravljamo.

55555

Zadnje novosti

To Top