MarketingMariner keramika
Kultura

Predstavu kazališta Kerempuh „Bilježnica Robija K.“ pogledajte u Opatiji

Bilježnica-Robija-K 07 (1)

Mjesec Kerempuha u Gervaisu nastavlja se satiričko-populističkim spektaklom „Bilježnica Robija K.“

Ove subote, 16. travnja s predstavom „Bilježnica Robija K.“ perspektivne mlade redateljice Marine Pejnović.

Slavna, satirička kolumna “Bilježnica Robija K.” Viktora Ivančića, priznatog novinara i publicista, najpoznatijeg kao jednog od osnivača kultnog satiričko-političkog tjednika Feral Tribunea pisana je u formi dnevnika splitskog dječaka Robija K.

U Kerempuhovoj kazališnoj predstavi dobiva svoj ironijski odmak.

Bilježnica-Robija-K 03

Robi K., kao promatrač, svjedok burnih vremena i neizbježni mali zafrkant, otvara nam vrata u duhovit i okrutan svijet koji je njegov koliko je i naš – od nacionalizma i nacionalističke mitomanije, domoljubnog odgoja u ozračju vala iseljavanja iz Hrvatske, upitnih državotvornih i katoličkih svetinja, potlačenih i tlačitelja, “naših” i “njihovih” pa sve do taloga prošlosti, ratova i različitih -izama.Bilježnica-Robija-K 07 (1)

MarketingMariner keramika

Dinamičnosti, duhovitosti i vizualnoj atraktivnosti predstave doprinosi odličan glumački ansambl kojeg čine Josip Brakus, Linda Begonja, Filip Detelić, Matija Šakoronja, Željko Königsknecht/Dražen Čuček i Ana Maras Harmander/Iva Šimić Šakoronja.

Bilježnica-Robija-K 01

Početak predstave je u 20 sati a cijena ulaznice iznosi 80 kuna. Popustom za studente i umirovljenike iznosi 20 kuna pa će tako ulaznicu platiti 60 kuna. Taj je popust moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija – na Ljetnoj pozornici (Zert 6a, radnim danom od 8 do 16 sati) i u centru Gervais (Nikole Tesle 5, sat vremena prije početka programa). Ulaznice se mogu kupiti i u Dallas Music Shopu (Splitska 2a) i Foto Reviji (Užarska 28) u Rijeci, kao i online na www.mojekarte.hr

biljeznicarobijak-featured

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top