MarketingMariner keramika
Opatija

Građani i turisti uživali u prigodnom uskrsnom programu

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Izložba oldtimera i uskršnja

Uskrs u Opatiji protekao je u znaku bogatog programa i sunčanog vremena, a prigodno uređen grad svoje je goste za uskrsne blagdane dočekao u posebnoj atmosferi ukrašen zečićima, jajima i proljetnim motivima.

Za organizaciju uskrsnog programa i čarobnu dekoraciju pobrinula se Turistička zajednica grada Opatije.

U subotu je organizirano nordijsko hodanje povijesnim stazama Opatije, a u nedjelju su se svi zainteresirani mogli pridružiti Opatijskim kukalima, koji hvale blagodati kupanja tijekom čitave godine, a naročito zimi. Uskrsna nedjelja protekla je u znaku glazbe. Tradicionalni koncert Puhačkog orkestra Lovran održan je ispred hotela Imperial, odakle je krenuo mimohod prema kupalištu Slatina, gdje su članovi orkestra odsvirali nekoliko prigodnih skladbi, a brojni prolaznici uživali su u njihovoj svirci.

Centralni događaj Uskrsnog ponedjeljka bila je tradicionalna izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba Opatija, na kojoj je bilo izloženo četrdesetak vremešnih ljepotana. Rijetki i atraktivni brižljivo dotjerani oldtimeri, od kojih su mnogi stariji i od svojih vlasnika, uvijek mame uzdahe posjetitelja. Najstariji su proizvedeni u prvoj polovici prošlog stoljeća, a vrijednost im se penje i do vrtoglavih 200 tisuća eura. Usprkos desetljećima dugom životnom vijeku, zahvaljujući trudu njihovih vlasnika, još uvijek izgledaju kao novi. Među izloženim primjercima našli su se i Buick iz ’53. godine, Triumph iz ’47. godine te Mustang iz ’65. godine.

Mališani su se družili i fotografirali s uskrsnim zecom i opatijskom damom, a omiljeni uskrsni lik darivao je djecu čokoladnim jajima iz svoje košarice. Na ulazu plaže Slatina nastupio je Dino Antonić Trio kao odlična glazbena kulisa za uskrsna događanja.

MarketingMariner keramika

Izvor: Grad Opatija

 

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top