MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Vijesti

Zvjezdan Ružić uz Josipu Lisac na inauguraciji Zorana Milanovća

© Simone Di Luca

Mag na klaviru Zvjezdan Ružić i  Josipa Lisac u jednoj doista posebnoj glazbenoj suradnji  izvest će himnu RH “Lijepa naša” Antuna Mihanovića i Josipa Runjanina na sutrašnjoj inauguraciji Zorana Milanovića na Pantovčaku. Biti će savršen glazbeni obol tom svečanom činu. Dvoje vrhunskih glazbenika udružiti će snage kako bi himna zvučala svečano i posebno

Kontaktirali smo Zvjezdana Ružića koji nam je rekao nešto o suradnji s Josipom Lisac kao i interpretativnom konceptu izvedbe himne:

“Osim što mi je neopisiva čast nastupiti na inauguraciji gospodina Milanovića, posebno me veseli što ću upravo na sutrašnjoj inauguraciji doživjeti prvu službenu suradnju s gospođom Josipom Lisac!  Damom, osobom kojoj se divim ne samo zbog njezinih glazbenih sposobnosti i uspjeha, već zbog svega onoga što ona jest. A ona je posebna – i definitivno daleko ispred svog vremena u svakom pogledu.

Upravo ona me je nazvala prije mjesec dana i rekla mi kako je dobila poziv od gospodina Milanovića da otpjeva himnu i kako se je odmah sjetila mene i Pianotrona – u želji da napravimo suradnju. Pitala me imam li ideju kako bi to mogli izvesti. Odmah sam imao u glavi zvuk mellotrona koji mi je svirao dionicu, čitavu orkestraciju. Ne znam kako – ali već mi je himna svirala u glavi i imao sam viziju kako će zvučati. Odmah sam pristao na suradnju. Gospođa Lisac i ja smo se našli kod mene u stanu na probi i već na prvo slušanje Josipa je bila oduševljena mojim aranžmanom gdje sam spojio klavir i mellotron, odnosno Pianotron. Naravno, kada je Josipa pustila svoj magični glas – sve je postalo još čarobnije i posebnije! Ali, to je ona. Danas smo imali generalnu probu u predsjedničkim dvorima. Bilo je predivno, a reakcije na našu izvedbu himne su odlične.

MarketingMNK Gorovo

Drugačija je – ali dali smo puno ljubavi i poštovanja u svaki dijelić skladbe, isprobavali smo razne verzije, tempa, pa slobodnije i bez tempa. Sve dok nam nije zazvučala onako nekako posebno, najbolje što mi možemo dati u ovom trenutku. Veselim se sutrašnjoj inauguraciji gospodina Zorana Milanovića i izvedbi “Lijepe Naše” sa gospođom Josipom Lisac, veselim se jer to je povijesni trenutak za Hrvatsku, pa vam ne moram niti opisivati osjećaje koje trenutno u srcu nosim i koji mi konstantno mame osmijeh na lice.”

Ovu posebnu izvedbu himne moći ćete čuti sutra u podne na jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top