MarketingMariner keramika
Kultura

Zvjezdan Ružić objavio svoj četvrti album

IMG_8195
Autor fotografije: Simone DI Luca

…u kojem kombinira klavir s jednim neobičnim instrumentom.

Poznati jazz glazbenik iz Matulja Zvjezdan Ružić ovih je dana izdao svoj četvrti autorski album pod imenom Delightful F. Album je nastao u sklopu projekta Pianotron, kombinaciji klavira i mellotrona koje Zvjezdan kombinira stvarajući svoj jedinstveni veličanstveni zvuk. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu. Inače, Mellotron je elektromehaničko glazbalo s klavijaturom, za reprodukciju zvučnih zapisa s predfabriciranih magnetofonskih vrpci i svojevrsna je preteča samplera.

Album je snimljen u koncertnoj dvorani HNK Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a skladbu Delightful F izveo se s kolegom jazzistom Matijom Dedićem. U Lisinskom je Ružić 8. studenog 2019. široj publici predstavio svoj projekt Pianotron, a njegova domaća riječka publika mogla je u ružićevom glazbenom opusu uživati 14.12.2019. u dvorani HKD na Sušaku. Za sada je album dostupan na internetu a svoj primjerak možete nabaviti OVDJE.

Zvjezdan se već dugo godina bavi jazz glazbom, a po vokaciji je skladatelj, pijanist, aranžer i producent. Peterostruki je dobitnik prestižne diskografske nagrade Porin te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Rođen je 1988. godine u Rijeci, a odrastao je u Matuljima. Diplomirao je jazz klavir na Kärntner Landeskonservatoriumu u Austriji, a 2015. godine objavio je prvi autorski samostalni album „The Knightingale Cabaret“ u izdanju Aquarius Recordsa i u tom je projektu okupio vrsne jazz glazbenike iz Hrvatske i Slovenije. Album je 2016. godine bio nominiran za Glazbenu nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album jazz glazbe”, a djelo “Moreška”, sa spomenutog albuma, nagrađeno je Porinom u kategoriji “Najbolja skladba jazz glazbe”.

Kao glazbeni producent nagrađen je Porinom i 2017. godine, u kategoriji “Najbolji album jazz glazbe” za djelo “Spiritual Market”, skladatelja Vedrana Ružića, u izdanju Croatia Recordsa. 2018. ponovno dobiva Porin kao skladatelj djela “Kanbal” u kategoriji “Najbolja skladba jazz glazbe”. Djelo se nalazi na albumu “Elfin Farewell” u izdanju Aquarius Recordsa, a izvodi ga “Zvjezdan Ružić sextet”. Svoj treći album “Pandaland” prvi je put publicipredstavio u kineskom Šangaju.

MarketingMariner keramika

Zanimljivo, Zvjezdanov brat također je jazz glazbenik i Porinovac Vedran Ružić koji je u našem kraju ipak poznatiji kao vrstan slikar i kipar.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top