MarketingJadran
Vijesti

Županijskoj Lučkoj upravi Rab 36,5 milijuna kuna

JAHTE BROD LUKA

Dodijeljena sredstva namijenjena su izgradnji sekundarnog zaštitnog lukobrana dužine 44 metra, te rekonstrukciji 400 metara obale od novog lukobrana do trga Varoš. Riječ je o nastavku investicijskog ciklusa u lučku infrastrukturu i jednu od najprometnijih i najvažnijih luka na otoku.

Zahvatom će se umanjiti utjecaj juga i valova na akvatorij luke, zaštiti povijesnu jezgru grada od plavljenja mora, te unaprijediti maritimne uvjete. Osigurat će se i pristajanje brodova u svim vremenskim uvjetima čime se poboljšava prometna povezanost otoka s ostalim destinacijama. Početak radova može se očekivati ove zime.

Ulaganje u razvoj i unapređenje lučke infrastrukture započeto je 2012. izradom idejnog projekta i potrebne dokumentacije sufinancirane od strane Primorsko-goranske županije. Prva faza rekonstrukcije cjelokupne Luke Rab započela je uređenjem infrastrukture i unaprjeđenjem ribarske djelatnosti na gatu Pumpurela u vrijednost oko 20 milijuna kuna.

Sredstva za ovu, tehnološki i organizacijski zahtjevnu, rekonstrukciju i sanaciju luke Rab osigurana su u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Ukupna vrijednost projekta je 37,3 milijuna kuna od kojih je 36,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

MarketingJadran

Foto: Smiljan Prpić

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top