MarketingMariner keramika
Opatija

Župan Komadina uručio priznanje Društvu “Naša djeca” Opatija

IMG_8711-1-1024×683-1

Povodom 70. godišnjice, župan Zlatko Komadina uručio je priznanje Primorsko-goranske županije Društvu „Naša djeca“ Opatija za kontinuirano kvalitetne rezultate i izniman doprinos u osmišljavanju i organiziranju slobodnog vremena djece.

Nevladina udruga Društvo “Naša djeca” Opatija jedan je od pionira u području poticanja aktivne dječje participacije u lokalnoj zajednici i dobitnik velikog broja nacionalnih i međunarodnih priznanja. Zahvaljujući Društvu, Primorsko-goranska županija prva je županija koja je stekla status prijatelja djece, naglasio je župan Komadina koji je čestitao 70. obljetnicu Društva kazavši kako je DND Opatija najstarije i najaktivnije društvo u županiji koje je svojim radom primjer drugima.

Osim 70. obljetnice, Društvo ove godine slavi i 20. rođendan radionice za djecu s teškoćama u razvoju „Kolibrići“, istaknula je tajnica DND Opatija Sanja Škorić i osvrnula se na dosadašnja postignuća ove udruge.

„Možemo se pohvaliti da smo davne 1953. godine potaknuli osnivanje prvog tkz. zabavišta ili brige o djeci predškolske dobi koji je izrastao u Dječji vrtić Opatija. Pokrenuli smo prvi logopedski i defektološki kabinet i vodič za slobodno vrijeme djece. Ambasadori smo Grada Opatije i Županije u Europi što se tiče aktivne participacije djece i rada Dječjeg gradskog vijeća Opatija koji je prepoznat kao primjer dobre prakse, a ove godine naša su djeca postala članovi važnih tijela EU organizacija koje promiču dječja prava. DND Hrvatska i Opatija koordinatori su Nacionalnog foruma dječjeg vijeća Eurochild Hrvatske, a sudjelovali smo i u izradi Strategije dječjih prava EU i donošenju dokumenta „Jamstvo za djecu“, istaknula je Škorić i zahvalila Primorsko-goranskoj županiji na priznanju i dugogodišnjoj potpori radu.

Naime, putem programa javnih potreba, PGŽ pruža financijsku podršku Društvu za realizaciju programa i projekata koji su usmjereni na djecu s posebnim potrebama i njihove roditelje, a kako je navela resorna pročelnica Dragica Marač, PGŽ je među rijektim županijama koja u COVID-19 krizi, koju Europska Komisija naziva i „krizom dječjih prava“, nije smanjivala proračun za djecu.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

„COVID kriza je možda iza nas, no ispred je ona ratna“, nadovezao se župan Komadina naglasivši kako je među raseljenim osobama iz Ukrajine najviše žena i djece i pozvao društva da u svoj rad uključe one najmlađe koji se trenutno nalaze u vrlo teškoj situaciji.

Dodjeli priznanja nazočile su i Sabrina Jelić i Kristina Tubić, članice Izvršnog odbora DND Opatija.

Izvor: pgz.hr

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top