MarketingMariner keramika
Vijesti

Župan Komadina u obilasku Prirodoslovnog muzeja pohvalio velike iskorake u prezentaciji muzejske građe

prirodoslovni1

„Ponosni smo na naš Prirodoslovni muzej koji je napravio velike iskorake u prezentaciji svoje muzejske građe, uskoro otvaraju i novi postav u dislociranom prostoru u Brodu na Kupi, a za svaku pohvalu je i njihovo učešće u EU projektima kroz koje su svoj proračun podigli za čak dva milijuna kuna“, rekao je župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg obilaska Muzeja, kroz čije postave je prisutne provela ravnateljica Željka Modrić Surina. Prezentirala je između ostalog  didaktičku info-točku Rimski vrt,  izložbu “S obje strane zida” te Botanički vrt Muzeja koji je prilagođen uzgoju rijetkih, ugroženih i zanimljivih biljnih vrsta. Sve je to dio završenih EU projekata te ostaje trajno dostupno posjetiteljima Muzeja.

Prema riječima ravnateljice oni su kroz proteklu pandemijsku godinu bili izuzetno aktivni, pa su tako završili provedbu čak 5 europskih projekata kroz koje su apsorbirali ukupno 8,8 milijuna kuna. Trenutno su fokusirani na otvorenje novog stalnog postava Divljina s pogledom na more u kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi, gdje na oko 300 četvornih metara prikazuje cjelokupno bogatstvo i vrijednost prirodne baštine goranskog dijela naše Županije. U istom će prostoru biti otvoren i Interpretacijski centar KTR Putovima Frankopana, kojeg je uredila Županija. Intenzivno će se raditi na promociji i edukacijskim aktivnostima usmjerenim popularizaciji novih sadržaja u Kaštelu Zrinskih u Brodu na Kupi. U Rijeci i Brodu na Kupi planira se i postavljanje privremenih izložbi o fauni beskralješnjaka kvarnerskog podmorja u Rijeci, zmijama Gorskog kotara te umjetničkih intervencija reinterpretiranja muzejskih eksponata očima mladih umjetnika.

Muzej će na obje lokacije, u Rijeci i Brodu na Kupi, prigodnim i atraktivnim programima usklađenim s eventualnim protuepidemijskim mjerama obilježiti različita događanja i značajne datume, a nastavit će i s provođenjem brojnih edukativnih programa i programa razvoja publike, sve u skladu s eventualnim protuepidemijskim mjerama. “S poboljšanjem epidemiološke situacije i opuštanjem protuepidemijskih mjera, u Muzeju  su  počeli organizirati edukativne radionice, za sada one koje se održavaju vikendom i na koje djeca dolaze u pratnji svojih roditelja, jer  još uvijek nije moguće na radionice primiti čitave skupine ili razrede. U proljetnim danima koji dolaze, edukativni program moći će se provoditi i u prirodi i na javnim otvorenim površinama, a do tada Muzej je dostupan publici za pojedinačne posjete i kroz sve dostupne digitalne kanale“, rekla je  ravnateljica.

U posjeti Prirodoslovnom muzeju, uz župana, bila je i resorna pročelnica Sonja Šišić.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top