MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Kastav

Župan Komadina posjetio nove prostore Glazbenog odjela Osnovne škole u Kastvu

kastav 1

Župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac sa suradnicima, posjetili su nove prostore Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović Kastav, kojeg su zajednički uredili PGŽ i Grad Kastav radi velikog interesa učenika za glazbenim obrazovanjem.

“Drago mi je danas biti u novim prostorima „najglazbenije“ osnovne škole u Primorsko-goranskoj županiji. Ovo nije jedini takav odjel, imamo ih gotovo u svim središtima naše županije. Županija se sa zadovoljstvom odazvala pozivu Grada Kastva i pomogla u uređenje ovoga prostora tako da su djeci osigurani dobri uvjeti za bavljenje glazbom i vjerujem da ćemo i dalje ostati jedna od najglazbenijih županija s obzirom na broj učenika koji pohađaju glazbene sate“, rekao je župan te dodao da je škola u Kastvu zbog velikog broja učenika prostorno ograničena s redovnim programom i trebalo bi je ili dodatno proširiti ili čak izgraditi novu školu u Rešetarima.

A kako je rekao gradonačelnik Mostarac, Kastav je grad koji raste u svakom pogledu te se zahvalio Primorsko-goranskoj županiji na brzoj reakciji i pomoći u uređenju novih prostora Glazbenog odjela kojeg pohađa 177 učenika. „Da nije suradnje sa Županijom ne bi ni bilo glazbenog odjela, a danas možemo biti sretni da će se u ovoj zgradi odgajati nove generacije glazbenika“, naglasio je Mostarac istaknuvši kako u zgradi postoji i mogućnost proširenja dodatnih učionica što garantira budućnost ove glazbene priče. Prema riječima ravnateljice Sandre Krpan  zahvaljujući sinergiji Grada i Županije novi će prostor podignuti pedagoški standard, a ujedno i prostorno  rasteretiti  školu.

Primorsko-goranska županija osnivač je Osnovne škole „Milan Brozović“ Kastav koju pohađa 782 učenika u dvije smjene. Pri Školi, od studenog 2015. godine djeluje Glazbeni odjel koji izvodi nastavu osnovnoškolskog glazbenog obrazovanja za predmete gitara, klavir, harmonika, klarinet i violina. U početku rada Glazbenog odjela obrazovanjem je bilo obuhvaćeno četrdeset učenika s područja Grada Kastva i okolnih općina i gradova. U školskoj 2020./2021. godini Glazbeni odjel broji ukupno 177 učenika u 18 razrednih odjela. Iz navedenog se vidi da je u posljednjih šest godine interes djece za glazbenim obrazovanjem znatno porastao. Posljedično, javila se potreba za adekvatnijim prostorom za izvođenjem nastave prama standardima glazbenog obrazovanja. PGŽ je izdvojila  više od 72 tisuće kuna za nabavu opreme dok je Grad Kastav financirao adaptaciju novog prostora.

MarketingMuzej turizma

Posjetu novim prostorima Glazbenog odjela OŠ Milan Brozović Kastav prisustvovali su i zamjenica župana Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Kastva Dean Jurčić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top