MarketingMariner keramika
Vijesti

Župan Komadina čestitao rukometašicama

press (1)

Župan Zlatko Komadina konferenciju za novinare otvorio je čestitkama našim rukometašicama. „Čestitam im u ime svih stanovnika Primorsko-goranske županije, ostavile su srca na terenu na radost i ponos Lijepe naše. Posebno raduje što su u timu i dvije naše djevojke iz Novog Vinodolskog i s Raba, kapetanica Katarina Ježić koja je proglašena najboljom igračicom jučerašnje utakmice i pivotkinja Ana Debelić kao najbolja na cijelom prvenstvu“. Nastavio je u sportskom tonu te najavio da će ovaj tjedan biti raspisan natječaj za početak izgradnje školske sportske dvorane Medicinske škole u Rijeci. Dvorana je to koju će koristiti preko 1000 učenika, oko 800 iz same škole i još oko 300 iz učeničkog doma. „To će biti prva sportska školska dvorana koja se gradi u Rijeci nakon 25 godina“, rekao je župan. Izvijestio je također da je počelo uređenje ispostave Doma za starije „Mali Kartec“ na Rabu, koji će uskoro biti spreman za prihvat prvih korisnika.

Resorna pročelnica Dragica Marač dodala je da je ta Ispostava sada kadrovski ekipirana, a potrebno je dva do tri tjedna da se cijeli prostor dezinficira i pripremi za prve stanare. Pročelnica Marač također je rekla da je raspisan natječaj za financiranje programa i projekata iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima za što je u županijskom proračunu osigurano 1.463.000,00 kuna. Nadalje je izvijestila da su pri kraju radovi na uređenju 6 apartmana za prihvat osoba s invaliditetom u  Centru za rehabilitaciju Fortica te da je u Domu za starije Kantrida uređen poseban smještajni kapacitet za samoizolaciju korisnika. Napreduju radovi i na uređenju parka Seniora u Domu za starije Volosko koji će nakon ugradnji liftova i rampi biti u potpunosti prilagođen za smještaj osoba smanjene pokretljivosti.

Pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu pridružila se županovoj čestitki brončanim rukometašicama te dodala kako je Županija u ovoj teškoj godini povećala za gotovo milijun kuna izdvajanja za sport te je ukupno osigurano 5  milijuna kuna. Od tog iznosa 250.000 kuna predviđeno je za nagrade za kvalitetu i vrhunske rezultate na međunarodnim natjecanjima. Takvih je zbog pandemije bilo malo pa je novac usmjeren za nagrađivanje kvalitete na domaćim natjecanjima i to za 79 klubova iz PGŽ. Najavila je također da će novčani iznosi nagrada biti isplaćeni do kraja godine.

Župan Komadina konferenciju za novinare završio je kratkim osvrtom rekavši da je i iz ovog danas rečenog jasno da živimo i radimo u paralelnom svijetu, s jedne strane je borba za zdravlje, a s druge se ne staje s redovnim aktivnostima i realizacijom svih zacrtanih programa i projekata. Uputio je i čestitku u povodu nadolazećeg blagdana Božića uz želju da ga provedemo u miru i sa svojim obiteljima.

MarketingMariner keramika

Unaprijed zahvaljujemo na objavi priopćenja i srdačno vas pozdravljamo.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top