MarketingMariner keramika
Opatija

Zoran Bogolin: Želimo izboriti plasman u Drugu HNL na terenu, bilo bi najgore da se liga poništi

6ffce3849cb124c647e26a0e7c503af8_L
foto: sportcom.hr

NK Opatija očekuje pozitivnu odluku središnjice HNS-a, što znači da će opatijski trećeligaš dobiti priliku plasirati se u Drugu HNL:

Naša želja je izboriti plasman u Drugu HNL na terenu, ako ne, onda barem administrativnim putem. Nije baš primjereno i lijepo, ali borili smo se i trudili. Na koncu balade ipak smo u većem dijelu sezone na prvom mjestu. Bilo bi najgore da se liga poništi. Mislim da su i u HNS-u uvidjeli da je eksperiment sa 72 kluba u trećim ligama neodrživ. Kvaliteta se razvodnila. Sve to treba svesti u dvije, tri skupine… Ali, sve u konačnici ovisi o financijama. Koliko su klubovi financijski jaki, toliko će biti liga. Novac je osnova svega, kaže trener Zoran Bogolin za Novi list.

Opatija je kao domaćinsko igralište prijavila stadion na Kantridi:

Tu neće biti problema, barem ne u kontekstu Druge HNL. Eventualno se može pojaviti problem brojača kada govorimo u kontekstu Orijenta i mogućeg ulaska u Prvu HNL. Međutim, ako se bude igralo bez gledatelja, onda neće trebati ni brojači! Međutim, bio sam na nekim drugoligaškim terenima i ne izgledaju ništa bolje od opatijskog igrališta. Kantrida je u tom kontekstu čudo! Za mene je Kantrida ono što je Wembley u Engleskoj. Hram nogometa! Mislim da bi se u ovoj situaciji u kojoj se trenutno nalaze klubovi ključan kriterij trebale biti financije. Tko ima novaca neka ide dalje. Gradovi i općine u Trećoj HNL zapad financiraju 90 posto klubova. Ne znam kako će sada ti isti gradovi i općine pomagati klubove kada su ostali bez dijela poreza na dohodak. Bojim se da će dio klubova biti na rubu. Zato i kažem da bi financije trebale biti ključne, smatra Bogolin.

Nešto se što se toga tiče pomiče i u Gradu Opatija:

MarketingMariner keramika

Gradsko vijeće je konačno donijelo odluku da se krene u realizaciju projekta novoga stadiona. Puno lakše nam je to sve to pokrenuti ako si u rangu više. I to je jedan od razloga zbog kojega bi nas trebali pustiti u Drugu HNL. Ne znam kakve su ambicije drugih trećeligaša. Valjda će u HNS-u prepoznati sva ova naša ulaganja i napore, govori Bogolin.

Izvor: sportcom.hr

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top