MarketingMNK Gorovo
Opatija

Nordijsko hodanje u projektu Zero Waste Blue

Zero Waste
doznajemo sa stranca Grada Opatija

Grad Opatija vodeći partner projekta Zero Waste Blue u Bologni predstavio”Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju”

Predstavnice Grada Opatije voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Zlata Torbarina i viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Neli Nežić sudjelovale su na studijskom putovanju koje je održano u Bologni u okviru Zero Waste Blue projekta. Cilj studijskog putovanja, na kojem su sudjelovali svi partneri projekta bio je prijenos znanja, rezultata i razmjena najbolje prakse putem prezentacija i rada u skupinama. Predstavnice Grada Opatije predstavile su sportsku manifestaciju “Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju” koja se svakoga proljeća održava u Opatiji. Manifestacija će iduće godine biti uključena u projekt Zero Waste Blue kao jedan od dva opatijska sportska događaja koji će biti organizirani pod brandom ekološki održive sportske manifestacije. Uz podršku stručnjaka koji su već sudjelovali u Zero Waste projektu, provjerila se održivost događanja te su se ponudila društvena i ekonomska rješenja za održive sportske događaje. Sudionici su se također sastali s organizatorima Bolonjskog polu-maratona Run Tune Up, predstavnicima UISP-a (talijanska unija sporta) te općine Bologne koji su prezentirali svoja iskustva.

Projekt Zero Waste Blue nastavak je uspješno završenog EU projekta Zero Waste, a cilj projekta je analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije različitih manifestacija i javnih okupljanja. Projekt Zero Waste Blue implementira se u okviru programa INTERREG Italija-Hrvatska. Sportske manifestacije idealne su aktivnosti za primjenu instrumenata koje potiču održivi lokalni razvoj, a turističku destinaciju čine atraktivnijom tijekom cijele godine. Stoga su ciljevi ovog projekta širenje ideje Zero waste-a, zaštita i promocija prirodne i kulturne baštine kroz sportsko-rekreativne manifestacije te kreacija zajedničkog turističkog proizvoda Zero Waste sport events Blue brand.

MarketingMNK Gorovo

Ukupna vrijednost Zero Waste Blue projekta koji traje od lipnja 2018. do studenog 2019. iznosi oko 860 tisuća eura, vodeći partner je Grad Opatija, a ostali partneri na projektu su Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Agencija za razvoj zadarske županije Zadra Nova, Dubrovačko-Neretvanska županija, ERVET Agencija za ekonomski razvoj Regije Emilia Romagna, Regija Emilia Romagna, Regija Veneto, Regija Molise, Grad Ancona i tvrtka Veneto inovacije.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top