MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Kastav

Zeleni kastav ove subote na Fortici

sajam zeleni kastav

U subotu, 30.05.2020. godine u vremenu od 09 do 14 sati na mjestu s najljepšim pogledom u Kastvu – našoj dragoj Fortici, organizira se 56. „Zeleni Kastav“ – sajam zdravlja i dobre vibre – SVI STE POZVANI

Na sajmu je prijavljeno 27 sudionika (popis istih je objavljen na FB stranici Zeleni Kastav), uglavnom naših stalnih uzgajivača i proizvođača, a sa nama će biti i tri nova sudionika – OPG „LosinBio“ sa otoka Lošinja sa organskim povrćem i prerađevinama uzgojenim po posebnim metodama, dolazi bračni par, talijanski državljani koji već par godina žive na otoku Lošinju i bave se organskom poljoprivredom, ekološki su certificirani proizvođači.

Iz Josipdola dolazi OPG Jagarka, Marina Herceg sa delicijama kozjeg mlijeka – jogurti, sirevi, mlijeko, sirutka, a iz Lovrana nam dolazi OPG Nedjeljka Jurin – fitoaromaterapeut i nutricionista, gospođa Nedjeljka Jurin proizvodi kreme, tonike i ulja. U ponudi ima dva programa – „kreme u službi zdravlja“ i „kreme u službi ljepote“.

U uobičajenoj ponudi, kao i do sada biti će izobilje svega – mlade salatine, rigice, radića, glavica salate, mlade blitvice, mlade kapulice, mladog češnjaka, mladog i starog krompira, raštike, mrkve, boba, rotkvica, stare kapule, šparoga, graha, žitarica, brašna i palenti, savijača i kolača, marmeladi i džemova, salsi, „konšerve“, sušenih gljiva, sirupa, izobilje prerađevina – senfova, namaza, octeva, ulja i smole iz Amazone,  ghee maslac i paste orašastih plodova, ja med i apikompleksi, tjestenine raznih okusa i oblika, prirodna kozmetika – kreme, šamponi, sapuni, parfemi, izobilje proizvoda na bazi lavande, energetske pločice sušenog voća i orašastih plodova, presadnice povrća, začinskog i ukrasnog bilja.

U „voćnoj ponudi“ dolaze jagode sa zagorskih brjegova, višnje i nešpule iz Istre, sokovi aronije u raznim kombinacijama, paleta proizvoda od konoplje, te BOŽURI – NOVITET SAJMA.

Mliječne delicije iz kravljeg mlijeka ponuditi će Kmetija Žgajnar iz Postojne i OPG Anita Pintar iz Čabra, naši stari prijatelji.

Na INFO Zeleni Kastav, koji će uobičajeno biti smješten na samom ulazu u prostor Fortice moći ćete dobiti sve informacije vezano uz održavanje sajmova, učlanjenja u neku od Grupa solidarne razmjene, te ćete moći donirati novčani prilog za Farmu Drijade i njezine životinje – imaju vrlo težak period zbog napada medvjeda početkom ove godine – gubitak 30-tak životinja u samom napadu, a kasnije i velikog broja budućeg pomlatka.

Tijekom sajma molimo Vas da se pridržavate distance od 1,5 metara na otvorenom i da dezinficirate ruke prilikom ulaska na prostor Fortice. Sa nama će biti i naši prijatelji „redari“ iz UHBDR Kastav, te Vas molimo da poštujete njihove upute oko parkiranja, zaustavljanja i nestvaranja gužve, kako bismo ispoštovali sve naputke Grada Kastva  i Kriznog stožera CZ Grada Kastva.

MarketingMNK Gorovo

U petak, u 18:05 sati poslušajte emisiju „Čisti vidici“ našeg medijskog pokrovitelja Radio Kastva, a za sve one koji ne uspiju, na FB stranici Zeleni Kastav biti će objavljen i link snimke radio emisije. Tijekom sajma, oko 11:15 sati imati ćemo javljanje uživo sa Fortice, u subotu, 30.05.2020. godine sa nagradnom igrom za slušatelje. Hvala Radio Kastvu!

Prostor našeg druženja i ovoga puta krasiti će radovi dječice osnovnih škola i vrtića iz Kastva i okolice, veliko im hvala. veliko hvala i Gradu Kastvu, Kriznom stožeru CZ Grada Kastva, TZ Grada Kastva, LAG-u Terra Liburna, HUBDR Kastav i našem dragom prijatelju – fotografu/ volonteru, Branku Janiju Kukurinu koji je sa nama od prvoga sajma.

Hvala našim uzgajivačima i proizvođačima, hvala sadašnjim i budućim volonterima.

Povodom nadolazećeg praznika, svima čestitamo Dan državnosti!

Veselimo se ponovnom druženju i molimo Vas da budete odgovorni!

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top